Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Červenobílé dny 2010 – podpořte hluchoslepé nošením náramku přátelství!

15. 4. 2010 - PRAHA [o.s. LORM - Společnost pro hluchoslepé]

Nevidí vás ani vás neslyší… Jsou hluchoslepí! Na ulicích je poznáte podle červenobílé hole. Svět kolem sebe poznávají hmatem. Zakupte proto za symbolických 30 Kč ve dnech 21. až 23. dubna v ulicích českých a moravských měst u dobrovolníků ze sdružení LORM červenobílý náramek přátelství. Podle náramku na vaší ruce dotykem poznají, že jim pomáháte! Do letošního 8. ročníku celonárodní sbírky Červenobílé dny se zapojí téměř 800 dobrovolníků ze 42 středních, vyšších odborných a vysokých škol, sbírka proběhne v 37 městech Čech i Moravy.

„Nošením náramku přátelství se přihlásíte k podpoře lidí s jedním z nejtěžších postižení, z výtěžku budou tradičně financovány poznávací, sportovní a kulturní akce pro naše klienty“ přibližuje význam veřejné sbírky Červenobílé dny ředitelka sdružení LORM, Mgr. Petra Zimermanová. „Díky loňské sbírce mohli hluchoslepí poznávat okolí Hané na tandemových kolech i pěšky, poměřit síly na Lormolympiádě a pobavit publikum svojí originální zpěvohrou O kůzlátkách. Naše sociální pracovnice pro ně mohly po celý rok zajišťovat tlumočení, průvodcovské služby a nácvik samostatného pohybu s červenobílou holí i komunikace.“ A na co se mohou hluchoslepí těšit letos? V únoru mohli společně s traséry na běžkách brázdit Vysočinu, v létě je mimo jiné čeká pobyt věnovaný komunikaci v taktilním znakovém jazyce a další tandemový pobyt, na podzim se na Valné hromadě dozví, kdo z nich vyhraje v umělecké soutěži Cena Hieronyma Lorma. Roční dotace sotva stačí pokrýt 70% nákladů na tyto služby, výtěžek ze sbírky je tedy nepostradatelný.

Světová zdravotnická organizace (WHO) považuje hluchoslepotu za druhé nejzávažnější zdravotní postižení člověka, a to především kvůli značně omezeným možnostem komunikovat s okolím a sníženému přístupu k informacím. Osoba s vadou sluchu i zraku potřebuje k dorozumívání využívat jiné, alternativní systémy. Sdružení LORM jako jediný registrovaný poskytovatel sociálních služeb pro osoby s hluchoslepotou u nás pomáhá klientům překonávat každodenní překážky a současně je nabídkou různorodých aktivit motivuje k větší samostatnosti. Významným zdrojem informací o tomto těžkém zdravotním postižení jsou webové stránky www.lorm.cz.

Červenobílé dny lze také podpořit zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS LORM na číslo 87 777. Pro příspěvky je otevřeno sbírkové konto 35-0720850257/0100. Další informace ke sbírce včetně vyúčtování předchozích ročníků přinášejí stránky www.cervenobiledny.cz.

8. ročník sbírky Červenobílé dny se koná díky laskavé podpoře partnerů: Nadace člověk člověku, První stavební obnova s.r.o., Toptrans, Impress Znojmo, a.s., MuchoGusto, OP TIGER, spol. s r.o., Screenet, s.r.o., gzh s.r.o., Český rozhlas, Radio Čas, Vladimír Javorský, Irena Šlachtová, Radim Ševčík.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz