Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Vyrůst mezi stromy – na Náměstí Míru vyroste les – 2 tisíce sazenic rozdají skauti v Praze

21. 4. 2010 - PRAHA [Econnect]

Na Den země 22. dubna v 15 hodin vyroste na Náměstí Míru v Praze les. Skauti tak zahájí akci „Vyrůst mezi stromy“, v rámci které budou na několika místech v Praze rozdávat sazenice stromů. Skauti a skautky akcí chtějí podpořit životní prostředí a připomenout Den země.

Zahájení celé akce proběhne v 15 hodin na Náměstí Míru, které se díky asi 500 stromkům promění v obrovský les. Lidé také budou moci na velký model stromu nalepit svůj symbolický list, na který mohou napsat vzkaz ostatním Pražanům. Sazenice se také v 18 hodin objeví jako náklad na kolech účastníků Velké jarní cyklojízdy.

Sazenici stromku, kterou si lidé odnesou, mohou následně podle přiloženého návodu zasadit na své zahradě, nebo se podívat, kde je doporučeno a povoleno v Praze stromy sázet. Navíc mohou strom vyfotografovat a jeho fotku nahrát na web projektu www.vyrustmezistromy.cz, kde se zobrazí v on-line mapě. Na webu se průběžně budou objevovat návody na to, jak o strom pečovat apod.

„Do projektu Vyrůst mezi stromy se zapojujeme, protože nám přijde důležité, aby si lidé stále uvědomovali, že i ve městě je příroda důležitou hodnotou,“ popisuje smysl projektu David Yilma, vedoucí skautského oddílu z Vinohrad. „Některé skautské oddíly se zapojují právě tak, že v blízkosti své klubovny nějaký strom zasadí. Nejen že se tím zapojí do zlepšení svého okolí, ale také mohou sledovat, jak strom roste,“ dodává.

Vyrůstat mezi stromy budou také účastníci Velké jarní cyklojízdy pořádanou sdružením Auto*Mat. V 18 hodin totiž stromky od skautů na náměstí Jiřího z Poděbrad naloží přímo na svá kola a budou s nimi projíždět Prahou. Skauty a skautky se stromky můžete najít od 15 hodin u stanic metra Anděl, Náměstí Míru, Flora, Skalka, Roztyly nebo Lužiny.

Skautské hnutí, které má na celém světě přes 40 milionů členů a prošlo jím přes půl miliardy lidí, mezi Čechy mnoho významných osobností, oslavilo v roce 2007 sto let od začátku své existence.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Informační partner oblasti Životní prostředí

Ekolist
Deník o životním prostředí

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz