Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Nadaní v přírodních vědách mají novou možnost

12. 7. 2010 - PRAHA [Econnect]

V novém školním roce 2010/2011 nabízí vzělávácí projekt Talnet – online k přírodním vědám nadaným a zvídavým žákům v oblasti přírodních věd odborný i osobní rozvoj, a také přístup k oboru, který je zajímá.

Jste dobří ve fyzice? Je zde řada kurzů od fyzikálního zkoumání materiálů po teorie relativity. Baví vás chemické pokusy? Zajímavé náměty najdete v několika kurzech chemie. I mladí biologové si mohou vybrat čím se chtějí podrobně zabývat – od rostlitn až po člověka. Zajímavou nabídkou jsou kurzy astronomie a meteorologie. Pro příští rok jsou připraveny novinky i pro matematiky, ekology, počítačové grafiky a další. Možnost podat přihlášku je na stránkách www.talnet.cz otevřena do 24.9. 2010.

Na výběr je celkem 25 online kurzů. Ty jsou základem pestré nabídky vzdělávacích, volnočasových a konzultačních aktivit v Talnetu. Po celou dobu kurzu je studentovi k dispozici pro konzultace a dotazy nebo pro diskuzi o tématu odborný instruktor. Díky online komunikaci si zájemce může rozvrhnout studium podle vlastních časových a technických možností. To znamená, že může studovat z domova, školy, knihovny nebo třeba i internetové kavárny, a to ráno, odpoledne či večer, v pondělí nebo třeba v sobotu, prostě jak mu to vyhovuje. Studium obvykle zabere 2–3 hodiny týdně.

Po výukových blocích následuje práce na vlastním projektu (seminární práci) na téma, které navrhne instruktor nebo které si vybere sám student. I zde je instruktor k dispozici a při práci na projektu studenta vede. Hotové práce jsou potom zveřejněny v online obhajobách a lze je přihlásit i na prezenční obhajoby, které probíhají na soustředěních.

Vedle práce na seminárních pracích v tomto období probíhají také T-exkurze. Jde o návštěvy na zajímavých pracovištích nebo v terénu, kam by se studenti jinak těžko dostali. Předchází jim online příprava a po skončení prezenční části se zpracovává závěr.

Soustředění, kde se mohou studenti setkat s instruktory i spolu navzájem, se konají na začátku, uprostřed a na konci ročníku. Nabídku účasti na soustředěních, stejně jako na T-exkurzích, mohou studenti využít podle vlastních možností a preferencí.

Pro všechny studenty online kurzů jsou připraveny T-prosemináře pro rozvoj metodických kompetencí a kritického myšlení. Zájemci se mohou například naučit jak napsat seminární práci nebo jak prezentovat.

Kontakt s vrstevníky za hranicemi ČR zajišťují mezinárodní aktivity s partnery v Německu, Španělsku a na Slovensku. Letos v listopadu se uskuteční setkání ve Španělsku pod názvem Ocean Odyssey. Talnet může zprostředkovat i účast v mezinárodním diskuzním fóru talentovaných dětí a mládeže cogito.org.

Mezi další nabídku patří možnost testování osobnosti a poskytnutí praktických rad ohledně způsobů učení, motivace, rozvoje kritického myšlení, apod. Pro učitele a rodiče, kteří se chtějí zabývat tím, jak talentované dítě rozpoznat a jak s ním dále pracovat je připraven kombinovaný seminář.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost v EU - návod k použití

http://obcan.ecn.cz/eu
Občanská společnost
Praktické informace jak využít občanská práva v Evropské unii Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz