Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Ekodomov: Nechte si poradit v ekoporadně

28. 7. 2010 - PRAHA [Econnect]

Pobočka občanského sdružení Ekodomov v Kutné Hoře nabízí nejen Kutnohorským a Středočechům novou službu - ekoporadenství. Cílem je pomoci veřejnosti, obcím, živnostníkům, podnikům a také školám či jednotlivým studentům při řešení každodenních otázek týkajících se životního prostředí a udržitelného rozvoje. Jak hospodařit s energiemi, vodou a odpady tak, aby to bylo co nejlevnější a co nejšetrnější k životnímu prostředí poradí odborníci z Ekodomova.

Šetrné zacházení s přírodními zdroji, produkty ekologického zemědělství a třídění odpadů dnes neodmyslitelně patří k modernímu životnímu stylu. Stále je však co vylepšovat. Příkladem je čtyřicet procent odpadu, který vyprodukujeme a pošleme se směsným odpadem na skládky, místo abychom je levně a efektivně využívali. Jedná se o kompostovatelný odpad tzv. bioodpad. Problematika bioodpadů je hlavní náplní činnosti Ekodomova již několik let. Ekodomov pořádá osvětové kampaně pro veřejnost, programy pro školy, jejichž součástí je i vybavení jednotlivých škol prostředky ke třídění odpadu, poskytuje poradenství firmám i obcím a na webových stránkách www.biosance.cz přináší podrobné informace k řešení separace bioodpadů v bytě či domě, ve firmách i školách. Ekoporadna Ekodomova se ale nezaměřuje pouze na odborné poradenství v oblasti bioodpadů.

V médiích dnes lidé najdou nejrůznější informace k šetrnému chování k životnímu prostředí. Nicméně vyskytují se i situace, kdy lidé váhají, co je tím správných řešením právě v jejich případě. V těchto chvílích mohou využít služeb ekoporadny. „Ekodomov se ve své činnosti soustředí zejména na problematiku bioodpadů, ale odborný záběr ekoporadny je mnohem širší. S dotazy se obracíme i na další odborníky z jiných oblastí environmentální problematiky. Jsme schopni pomoci nalézt řešení jak jednotlivcům, tak školám i firmám,“ přibližuje činnost ekoporadny její hlavní expertka Ilona Pacáková. Lidé se na ni mohou obrátit prostřednictvím telefonu, emailu, nebo ji navštívit osobně v kanceláři Ekodomova ve stanovených úředních hodinách.

Ekoporadenství nabývá v posledních letech na důležitosti v českém i evropském měřítku, neřeší totiž následky nešetrného lidského jednání, ale právě naopak je jeho prevencí. Pro laiky je složité vyznat se v nepřeberném množství informací a vybrat z nich ty pro ně nejvhodnější. Právě to za ně mohou vyřešit expertní poradci, kteří využívají nejaktuálnější výsledky vědy a výzkumu, zprostředkovávají veřejnosti relevantní data a pro maximální efektivnost ekoporadenství podporují spolupráci a komunikaci mezi rozhodujícími sektory ve společnosti - samosprávou, státní správou, vědeckým výzkumem, veřejností a podnikatelskou sférou.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz