Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Děti z Ratolesti Brno se ani o prázdninách nenudí

13. 8. 2010 - BRNO [Econnect]

Nestátní nezisková organizace Ratolest Brno pořádá i v létě pro své klienty řadu aktivit. Její sociální programy, které se věnují pomoci ohroženým a sociálně znevýhodněným dětem a mladým lidem z Brna a okolí, připravily na měsíc červenec a srpen mnoho volnočasových akcí.

Nízkoprahový klub Likusák pořádá pro mladé lidi z brněnských sídlišť Vinohrady a Líšeň pravidelné úterní promítání filmů, středeční nohejbalové turnaje a za pěkného počasí koupání v Mariánském údolí. Na začátku srpna se mohli návštěvníci klubu Likusák vypravit na paintbolové bojiště a také strávit příjemný večer u grilování a promítání filmů na přání v rámci večera Filmová noc v Likusu.

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Pavlač, které se věnuje dětem pocházejícím ze sociálně vyloučené lokality, připravilo na léto mix sportovních, kulturních i seberozvojových aktivit. Ve velkém klubu si mohou návštěvníci Pavlače zahrát každou středu a čtvrtek ping pong a také je pro ně třikrát týdně otevřená PC místnost. V červenci se mohly děti z Pavlače zúčastnit pobytové akce v Ochozi u Brna nebo společně navštívit Bongo park. Probíhají také společné návštěvy kina a workshopy různého typu: například malování na sklo, kreslení pískem nebo společné vaření.

Sociálně aktivizační program pro děti a mládež SAP, který pomáhá sociálně znevýhodněným dětem, zrealizoval za významného přispění dobrovolníků například dobročinný bazárek oblečení nebo výtvarný workshop na téma lovců mamutů, kde měly děti možnost malovat, tvořit z hlíny, vyrábět oděvy a zahrát si spoustu zábavných her na souši i ve vodě. V srpnu se uskutečnila také pobytová akce pro malé i velké. Než začne školní rok, mohou se děti ještě těšit na taneční workshop a rozloučení s prázdninami na výletě za poznáním do blízkého okolí Brna.

Občanské sdružení RATOLEST BRNO podporuje od svého založení v roce 1995 ohrožené a sociálně znevýhodněné děti a mladé lidi ve věku od 6 do 24 let, kteří pocházejí z nepodnětného rodinného prostředí nebo prostředí ústavní výchovy. Pomáhá jim jejich nepříznivou životní situaci řešit anebo jí alespoň předcházet tak, aby měli rovné šance žít kvalitní život a začlenit se do společnosti. Sdružení v rámci své činnosti také podporuje a rozvíjí dobrovolnictví.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz