Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Skautské příměstské tábory jsou v plném proudu

20. 8. 2010 - PRAHA [Econnect]

Během srpna pořádají plzeňští skauti celkem tři příměstské tábory pro děti, které nejsou členy skautských oddílů. Probíhají v okolí skautských kluboven u Seneckého rybníka a jsou otevřeny všem holkám a klukům ve věku od 5 do 11 let. První tábor Putování za strašidly probíhal ve dnech 9.-13. srpna, druhý tábor s názvem Stroj času končí nyní 20. srpna a třetí a poslední UFO tábor zahajuje v pondělí 23. srpna. Na děti čeká každý den celotáborová hra, sport, tvořivé aktivity, hry, soutěže a mnoho legrace. Kapacita všech táborů, celkem asi 180 míst, byla naplněna již na jaře.

„Pro holky i kluky jsme připravili pestrý program plný tvořivých i sportovních aktivit. Nejvíce lákají asi lanové překážky, jízda na lodičkách nebo obří trampolína. Nechybí však také mnoho netradiční her, barvení triček, stopovačka, sportovní olympiáda či výlet do okolí,“ představuje program David Fiedler, vedoucí skautského oddílu Vločka, který příměstské tábory organizuje. „Nejenže holky a kluci poznají na táborech nové kamarády, ale naučí se i mnoho nového a odnesou si nezapomenutelné zážitky,“ doplňuje David Fiedler. Více informací o táborech lze získat na internetových stránkách http://vlocka.skauting.cz/tabor.

Kromě příměstských táborů plzeňští skauti letos pořádali 33 táborů, kterých se zúčastnilo více než 700 dětí, členů plzeňských skautských oddílů. Tábory se konaly nejen v Plzeňském kraji, ale také v kraji Karlovarském, Středočeském nebo na Moravě. Ze skautských táborů děti přijíždějí se schopností postarat se o sebe, umět se prosadit v kolektivu nebo pracovat v týmu. Na skautky i skauty čeká vždy bohatý program s kamarády – sport všeho druhu, tvořivé aktivity, ale třeba i práce v kuchyni. Domů pak odjíždějí s nezapomenutelnými zážitky a pocitem, že se něco nového naučili a dokázali.

„Letní tábor je pro všechny členy oddílu završením jeho celoroční činnosti. Děti zde zažívají spousty velkých i malých dobrodružství, ocitají se v jiném světě daleko od rodičů, kde všechno funguje jinak než ve městě. Pro holky i kluky je to velká škola odpovědnosti, samostatnosti a práce v týmu. Ale především samozřejmě velká zábava,“ říká o skautských táborech Petr Vaněk, předseda Okresní rady Junáka Plzeň-město.

Nejen pro holky a kluky, kteří se letos nemohli zúčastnit skautských táborů, připravili skauti na 1.-11. září akci Skauti dětem. Akce s podtitulem dny zábavy a soutěží, proběhne na mnoha místech v Plzni a je určena pro všechny školáky i předškoláky. Na holky a kluky, kteří se nebojí, čekají například lanové překážky, lodičky, večerní procházky se strašidly, skákací síť, trampolína, rukodělné práce, hlavolamy, malování na obličej a mnohé další. Podrobný program všech akcí najdou zájemci na internetových stránkách www.skauting.cz/plzen.

V Plzni se skautingu věnuje více než 1300 dětí i dospělých, kteří se sdružují ve 49 dětských oddílech a šesti klubech dospělých. Skauting nabízí dětem pestrý program a příležitost být členem týmu, prožívat s kamarády život naplno, rozvíjet se a hledat svůj životní směr. Kromě letních táborů a celoroční pestré oddílové činnosti skauti v Plzni například roznášejí o Vánocích Betlémské světlo nebo organizují sbírky Postavme školu v Africe a KAPKA a pořádají mnohé akce pro veřejnost. Skautské hnutí v roce 2007 oslavilo 100 let své existence. Za tu dobu se rozrostlo do 216 zemí světa, má 40 milionů členů a v České republice prošlo skautskými oddíly na půl milionu lidí.

Program akce Skauti dětem 2010:

čtvrtek 2. září
Ozvěny Alvareze, 15-19 h., Bory: prostor mezi OC Luna a ZŠ
Den otevřené klubovny, 14-20 h., Bolevec: klubovna u zast. Malý Bolevec

pátek 3. září
Hrátky s Večerníčkem, 12-18 h., Slovany: Homolka, konečná tramvaje
Hrátky s Večerníčkem: Strašidelný les, 20-21 h., Slovany: Homolka, konečná tramvaje

sobota 4. září
Hrátky s Večerníčkem, 10-18 h., Slovany: Homolka, konečná tramvaje
Severácké radovánky, 10-15 h., centrum: klubovna v Plachého ul. 6
Cesta do nitra džungle, 14-17 h., Jiráskovo náměstí, klubovna u kostela
Šikovnost nejsou žádné čáry, 14-18 h., Borský park u minigolfu, České údolí
Skaut Days 2010, 10-22 h., Doubravka: louka u sv. Jiří

7.-11. září
7. září - Odpoledne s Kotvou, 16.30-18 h., Slovany: Homolka
9. září - Odpoledne s Asterixem a Obelixem, 16-19 h., Smetanovy sady
10. září - Strašidelný les, start 19.15-20.15 h., Skautské klubovny u Senečáku
11. září - Odpoledne jako HROCH - tajemství pyramid, 13-17 h., Skautské klubovny u Senečáku

Kompletní program lze najít také na stránkách www.skauting.cz/plzen

Junák – svaz skautů a skautek ČR
Junák – svaz skautů a skautek ČR je dobrovolné, nezávislé a nepolitické sdružení ve smyslu zákona 83/90 Sb. sdružující své členy a členky bez rozdílu národnosti, náboženského vyznání, politického přesvědčení, rasy nebo jiných rozdílů. Skautské oddíly působí ve více než tisíci městech a vesnicích po celé naší zemi. Sdružují chlapce i děvčata od šesti let ve třech věkových kategoriích. O program oddílů se stará několik tisíc dobrovolných vedoucích a činovníků.

Poslání Junáka
Posláním Junáka je podporovat rozvoj osobnosti dětí a mladých lidí, jejich duchovních, mravních, intelektuálních, sociálních a tělesných schopností, aby byli po celý život připraveni plnit povinnosti k sobě samým, bližním, vlasti, přírodě a celému lidskému společenství. Více informací na www.skaut.cz.

Skautky a skauti v okrese Plzeň-město
Okresní rada Junáka Plzeň-město ve svých 49 oddílech sdružuje více než 1 300 členů. Ve vedení jednotlivých oddílů stojí zkušení vedoucí s odpovídajícím státem certifikovaným vzděláním v oblasti výchovných aktivit dětí a mládeže. Plzeňští skauti se často zapojují do organizace kulturních, sportovních a charitativních projektů a pravidelně se zúčastňují mezinárodních skautských setkání. Mnohé aktivity jsou otevřené pro širokou veřejnost. Více informací na www.skauting.cz/plzen.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz