Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Září – měsíc skautů – chystají se akce pro 30 tisíc dětí

30. 8. 2010 - PRAHA [Econnect]

Skauti z více jak 250 měst z celé republiky pořádají akce pro veřejnost, které probíhají celý měsíc září. Na děti a jejich rodiče čekají nejen otevřené klubovny a skautský den v zoo, ale i akce ve školních družinách, dobrodružné hry na internetu nebo třeba horolezecká stěna na náměstí.

„Určitě tam s kamarády půjdeme. Jsem zvědavý a chci zažít stejné dobrodružství, které znám z našeho skautského oddílu,“ uvedl 13letý skaut Petr Vlach z Berouna. Září je pro skauty – stejně jako pro školáky – důležitým momentem. Je to začátek nového roku. „Všechno se rozjíždí na novo a děti se právě v září mohou přidávat do skautských oddílů, kde mají možnost zažít nejen neuvěřitelné dobrodružství, ale především vyrůstat v bezpečném a kamarádském prostředí, podívat se za hranice, sáhnout si na GPSku nebo foťák, naučit se hrát fér a umět pracovat v týmu,“ uvedl Vojtěch Vykouk, sedmadvacetiletý skautský vedoucí z Vršovic.

Skautských akcí se během celého měsíce září zúčastní na 30.000 dětí. Stejný počet dětí už ve skautských oddílech vyrůstá. „Od minulého roku dětí ve skautských oddílech přibylo - díky tomu, že zde nacházejí kamarádství, přitažlivý program a prostředí fair play. Pevná přátelství navázaná právě v oddílech často přetrvávají celý život,“ vysvětluje Josef Výprachtický, starosta Junáka.

Skautské hnutí, které má na celém světě přes 40 milionů členů a prošlo jím přes půl miliardy lidí, mezi Čechy mnoho významných osobností, oslavilo v roce 2007 sto let od začátku své existence.
Získat více informací o skautingu nebo najít nejbližší oddíl v okolí bydliště, může každý rodič v on-line mapě přímo na www.skaut.cz I letos rodiče mohou najít na některých obchodech skautskou samolepku – v takovém místě pak mohou získat podrobnější informace o skautech.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz