Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Sbírka přinese dětem v Kosovu tisíce plyšáků

8. 9. 2010 - PRAHA [Econnect]

Lidská solidarita existuje! Přesvědčili se o tom vyhlašovatelé sbírky plyšových hraček pro děti z Kosova. Během dvou týdnů se totiž sešly tisíce plyšových hraček pro děti z Kosova. Sbírku vyhlásila Česká rada dětí a mládeže a v Pardubickém kraji se ji aktivně ujalo Občanské sdružení Altus.

„Realizovali jsme dvě sběrná místa. V Chrudimi a v Pardubicích. Osobně jsem velmi mile překvapen zájmem veřejnosti a moc ji jménem sdružení děkuji,“ pochvaluje si dobrovolník sdružení Lukáš Nutta a dodává: „Ještě na cestě na pardubické letiště nám lidé volali a po cestě dávali další hračky,“ usmívá se. Poděkování za realizaci sbírky patří nejenom Informačním centrum, ale také pardubické společnosti Retia, která zapůjčila dodávku ke svozu hraček.

Do akce se nezapojila jenom veřejnost, ale i obce „Na konci srpna si připomněla naše obec 660 let od první písemné zmínky. Při této příležitosti byla posvěcena vlajka a znak obce. Součástí malých oslav byla také výstava, která mapovala dění v obci v posledních deseti letech. Na dobrovolném vstupném na této výstavě bylo vybráno 1500 Kč, obec zaokrouhlila na částku 2000 Kč a za tuto částku, která byla od začátku určena na charitativní účel, byly zakoupeny plyšové hračky pro děti z Kosova,“ říká starostka obce Bítovany Jana Čechlovská. Ta také věří, že dětem udělají radost a přeje jim hodně štěstí a zdraví.

Hračky mají pomoci dětem v Kosovu. Tam je dopraví armáda v nejbližších dnech v rámci své další mise. „Armáda je náš tradiční partner při Bambiriádě a v minulosti vznikla myšlenka pomoci dětem v chudinských oblastech. Každoročně realizujeme tedy sbírku, která má tamějším pomoci. V současné době navíc začínáme řešit pomoc do Afgánistánu,“ doplňuje Blanka Lišková z České rady dětí a mládeže.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz