Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Výbor dobré vůle pořádá vernisáž výstavy fotografií o své zakladatelce Olze Havlové

6. 10. 2010 - PRAHA [Econnect]

Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové (VDV) 12. října 2010 v 18.00 hod. otevře v Kavárně Lucerna v Praze 1 výstavu fotografií o Olze Havlové a jejímu odkazu. Šestadvacet panelů vynese na světlo archivní fotografie VDV pořízené profesionálními fotografy, například Ondřejem Němcem, Přemyslem Fialkou, Gabrielou Čapkovou, Zdeňkem Chrapkem. Na vernisáži bude promítnuta série fotografií Bohdana Holomíčka, osobního fotografa Olgy a Václava Havlových. Výstava se koná v rámci oslav dvacátého výročí založení VDV a potrvá do 20. listopadu 2010.

„Fotografie představují paní Olgu v letech, kdy pracovala pro Výbor dobré vůle a později pro nadaci, nesoucí její jméno“, říká MUDr. Milena Černá, ředitelka VDV. Fotografie zachycují setkání se spřízněnými osobnostmi, které VDV podporovaly v jeho počátcích, setkání Olgy Havlové s dětmi a dospělými se zdravotním postižením i prostředí ústavů sociální péče a psychiatrických léčeben, které si paní Olga přála co nejrychleji změnit k lepšímu. „Její duše se při setkání s lidmi s mentálním postižením otvírala, přestože jinak paní Olga své pocity a city příliš neukazovala a působila spíše jako žena přímá, racionální a rozhodná,“ tak ji ve svých vzpomínkách popisuje biskup Václav Malý, člen správní rady VDV.

Vernisáže výstavy se zúčastní Dana Němcová, předsedkyně správní rady VDV, další členové správní rady VDV, dárci a příznivci nadace. Výstava fotografií se koná v rámci oslav 20. výročí založení VDV. Výbor dobré vůle založila Olga Havlová začátkem roku 1990 v tradici Výboru na obranu nespravedlivě stíhaných za účelem pomoci lidem se zdravotním postižením, lidem opuštěným a diskriminovaným v jejich začlenění do společnosti. Dne 23. září 1992 byla registrována Nadace Olgy Havlové a od toho okamžiku organizace používá složený název Výbor dobré vůle ­ Nadace Olgy Havlové. Po dobu 20 let se VDV věnuje přímé podpoře potřebných lidí a organizací, formou nadačních příspěvků rozdělil částku přesahující 640 milionů korun.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz