Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Děti Země: Tunely Dobrovského v Brně opět bez stavebního povolení

8. 11. 2010 - BRNO [Econnect]

Výstavba tunelů Dobrovského v Brně se již podruhé dostává do slepé uličky, neboť Městský soud v Praze zrušil dne 27. října 2010 na základě žaloby občanského sdružení „VMO Brno“ stavební povolení, které nezákonně vydalo Ministerstvo dopravy. Před třemi lety, 2. března 2007, bylo povolení na základě žaloby Dětí Země zrušeno poprvé, a to z důvodu ignorování podmínek rozhodnutí o vlivu komínových výduchů na krajinný ráz. Nyní může jít o závažnější důvody. Text rozsudku bude doručen do dvou měsíců.

„Je to další důkaz toho, že úředníci Ministerstva dopravy znovu nedodrželi zákony a poněkud svérázně vyřešili námitky občanů, když ani podruhé nebyli schopni vydat toto stavební povolení bezchybně,“ upozorňuje Miroslav Patrik z Dětí Země, které jsou od roku 2004 účastníky tohoto stavebního řízení.

Ministerstvo dopravy se po doručení rozsudku musí pak rozhodnout, zda původní stavební povolení vrátí krajskému úřadu k přepracování nebo samo opraví všechny chyby a vydá nové rozhodnutí. Nicméně existuje tu vážné riziko, že stavební práce na tunelech a na stavebních objektech na ulici Hradecké a Voroněžské mohou být do té doby přerušené. Vše ale závisí na množství a vážnosti chyb, což ukáže až doručený rozsudek.

„Nijak nás netěší, že jsme naše právo na pohodu bydlení bez nadměrného hluku museli hledat až u soudu, ale neochota Ředitelství silnic a dálnic ČR hledat kompromis a arogance krajského úřadu nás k tomu dohnala. Proto doufáme, že naše požadavky budou už splněny,“ vysvětluje předseda sdružení „VMO Brno“ Karel Štěpaník.

Tunely Dobrovského s délkou 1,25 km a se dvěma křižovatkami měly původně stát 8 mld. Kč, nyní je jejich cena již 9,8 mld. Kč. S výstavbou se začalo v roce 2006, dokončení se místo roku 2012 očekává až v roce 2015.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

19. 1. 2011

Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz