Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Hnutí Duha: Věci veřejné podporují ambiciózní zelený zákon a hájí zdraví lesů

14. 12. 2010 - PRAHA [Econnect]

Hnutí DUHA uvítalo, že Věci veřejné dnes podpořily ambiciózní zákon, který rozhýbe investice do moderních zelených řešení – zateplování domů, čisté energetiky, pohodlné veřejné dopravy, snadné recyklace či místních potravin.

„Rámcová podpora Věcí veřejných je výborná zpráva. Zákon již dříve podpořila Česká strana sociálně demokratická. My nyní budeme postupně vyjednávat podporu u všech zbývajících parlamentních stran a debatovat s nimi o podrobnostech. Legislativa, jejíž obdobu přijala například i Velká Británie, bude mít jednoznačně pozitivní vliv. Posílí ekonomiku, sníží účty domácnostem a srazí naši závislost na dovážené ropě a plynu,“ prohlásil programový ředitel Hnutí DUHA Vojtěch Kotecký poté, co vystoupil na ideové konferenci Věcí veřejných.

Ekologická organizace takový zákon po britském vzoru prosazuje iniciativou Velká výzva. Legislativa závazně stanoví, jakým tempem budou startovat čisté inovace a klesat exhalace skleníkových plynů: rok po roku, krok po kroku. Už 15 tisíc lidí napsalo poslancům, aby zákon schválili.

Věci veřejné také se také postavily za lepší péči o zdraví lesů a požadovaly transparentní a nediskriminující zadávání zakázek ve státním podniku Lesy ČR.

„Výslovná podpora pro lepší péči o zdraví lesů a volání po transparentních zakázkách je velmi důležitá. Věci veřejné očividně diplomaticky dávají ruce pryč od kontroverzních plánů ministra Fuksy. Navržená pravidla zakázek by poškodila zdraví lesů, kam každý víkend chodí na výlet dva miliony lidí, a plánované tendry připraví stát o miliardy korun,“ dodal Vojtěch Kotecký.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz