Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Tříkrálové koledování na Olomoucku dopadlo úspěšně

14. 1. 2011 - OLOMOUC [Econnect/Charita Olomouc]

Vánoční svátky uzavřel příchod Tří králů a Charita ČR v tomto období i letos zrealizovala Tříkrálovou sbírku. Na Olomoucku bylo možno potkat skupinky koledníků v období mezi 6. - 9. lednem 2011. Obyvatelům i návštěvníkům měst a obcí předávali vánoční poselství, informovali o aktivitách Charity a žádali o příspěvek do zapečetěných kasiček.

"S koledováním nám letos pomáhalo 276 skupinek, což je o 40 více než vloni. Velmi oceňuji i štědrost lidí. V regionu se nám podařilo vybrat částku 1 065 398 Kč; i v tomto ohledu jsme byli letos úspěšnější," zhodnotila Tříkrálovou sbírku 2011 Daniela Pazderová, regionální koordinátorka akce.

Charita Olomouc zastřešuje tuto sbírku v Olomouci a okolí. Svůj podíl z výnosu koledování (65%) by ráda využila především na dofinancování projektu Rozvoj a kvalita sociálních služeb pro lidi bez domova a na přímou pomoc lidem, kteří se nenadále ocitli v obtížné životní situaci. Zbylé finanční prostředky jsou tradičně určeny mj. na projekty ostatních Charit u nás i ve světě.

"Všem dárcům, organizátorům i koledníkům a jejich doprovodu upřímně děkujeme," doplnila ještě Pazderová.

Pro koledníky je na sobotu 22. 1. 21011 připraven Den pro malé krále, jako poděkování za jejich obětavost a ochotu. Součástí pestrého programu bude vyhodnocení soutěží a děkovná bohoslužba slova v kostele Neposkvrněného Početí Panny Marie, volný vstup na představení dětského baletu Mojžíš -- Příběh o Princi Egyptském v olomouckém divadle, prohlídka kostela sv. Mořice, pohoštění i prohlídku děl z doprovodných soutěží v kavárně BETREKA a volné vstupné na plavecký bazén.

V roce 2010 obyvatelé a návštěvníci měst a obcí na Olomoucku přispěli finančními prostředky ve výši 1 012 400 Kč. Přidělenou část výtěžku Charita
Olomouc použila především na pomoc zemětřesením zasaženému Haiti a na spolufinancování investičního projektu zkvalitnění a rozvoje služeb Střediska Samaritán pro lidi bez domova. Právě na tento projekt by Charita Olomouc chtěla věnovat i největší část letošní sbírky.

Koledování již skončilo, ale příznivci Tříkrálové sbírky mohou pomáhat celoročně prostřednictvím dárcovských SMS nebo speciálního konta. Zprávy ve tvaru DMS mezera KOLEDA se posílají na telefonní číslo 877 77. Cena dárcovské SMS je 30 Kč. Informace o zvláštním účtu lze najít na www.trikralovasbirka.cz.

Více aktuálních informací zájemci najdou na www.olomouc.charita.cz nebo na již zmíněném webu www.trikralovasbirka.cz. Tříkrálová sbírka je nově i na Facebooku, má zde svůj profil.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz