Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Docalliancefilms.cz zve na online filmovou přehlídku Valentýn jinak aneb (h)různé podoby lásky

11. 2. 2011 - PRAHA [Econnect]

Filmový portál Docalliancefilms.cz, jež v minulosti poskytl uživatelům internetu zdarma k vidění například dokumenty Občan Havel nebo René, přichází se speciální filmovou akcí. Online filmová přehlídka Valentýn jinak aneb (h)různé podoby lásky proběhne ve dnech od pondělí 14. do neděle 20. února. Na portálu www.docalliancefilms.cz bude možné zdarma vidět deset českých i zahraničních dokumentárních filmů o lásce. Mezi nimi například jeden z nejúspěšnějších dánských filmů posledních let Mechanická láska nebo Slepé lásky Juraje Lehotského, oceněné mimo jiné i na festivalu v Cannes nebo film významného rakouského dokumentaristy Ulricha Seidla.

Dánský film Mechanická láska zachycuje silnou emocionální vazbu mezi roboty a lidmi, Slepé lásky jsou křehkým podobenstvím o nejintimnějších citech a pocitech nevidomých. O perverzních podobách vztahů mezi lidmi a jejich zvířecími miláčky vypráví provokující a brutální inscenovaný dokument Ulricha Seidla Zvířecí láska. Amatérské rodinné filmy vyprávějí silný příběh Josefa a Marie na pozadí překotných československých dějin ve filmu Líbám tě a miluji z úspěšného cyklu Jana Šikla Soukromé století. Jako další pak diváci filmové přehlídky na internetu uvidí filmy Láska shora, Portrét svatebního dne, Randez-vous, Maminka to nedovolí, 59/184/84 a Ničeho nelituji. "Diváky nečekají snímky z růžové knihovny, což nutně neznamená, že jde o filmy neveselé nebo temné. Protože je v dokumentech těžké zachytit něco tak jemného a intimního, jako je láska, zaměřila se většina režisérů na situace, v nichž protagonisté filmů hledají, komu svoji lásku vlastně dát,“ říká Nina Numankadić, vedoucí projektu Doc Alliance Films. V těchto filmech nejde zdaleka jen o ženy nebo muže, mezi hrdiny jsou i roboti nebo zvířata. Právě výjimečný dánský film Mechanická láska je o plyšových tuleních, kteří jsou určeni pro osamělé seniory doslova na celém světě.

Podobné online přehlídky tematicky blízkých filmů se dějí v rámci tohoto filmového portálu pravidelně. „Necháváme se inspirovat událostmi kolem a dokumentární film nabízíme jako alternativní zdroj informací. Velký divácký úspěch měla například přehlídka filmů o české politice a českých politicích, kterou jsme nabídli u příležitosti posledních parlamentních voleb,“ říká produkční projektu Jana Ptáčková. Portál nabízí tradičně k vidění také dokumentární filmy nominované na cenu Český lev. Letos budou na Docalliancefilms.cz k vidění od 7. března.

Portál celoročně nabízí přes 500 dokumentárních a experimentálních filmů k vidění i stažení. Bezplatnou registrací na portálu lze získat celou řadu výhod, jedinečnou šancí je zhlédnout 10 filmů dle vlastního výběru za pouhá 3 eura nebo možnost dobít si kredit a filmy pak pohodlně bez dalších platebních transakcí stahovat až do jeho vyčerpání. Novinkou je i možnost poplatky hradit pomocí platebního systému PayPal či funkce, pomocí které můžete kterýkoliv z filmů někomu jednoduše poslat jako osobní dárek.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz