Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Benefiční koncert bude podporovat lidi s Downovým syndromem

10. 3. 2011 - PRAHA [Econnect]

Společnost rodičů a přátel dětí s Downovým syndromem zve na benefiční koncert Japonsko zdraví Prahu, který se uskuteční 24. března 2011 od 19 hodin ve Smetanově síni Obecního domu v Praze. Koncert se koná u příležitosti Světového dne Downova syndromu a je příspěvkem k podpoře tolerance a respektu života lidí narozených s Downovým syndromem.

Zakoupením vstupenky v minimální ceně 150 Kč (přispět však můžete i částkou vyšší až do hodnoty jednotného vstupného 400, Kč) podpoříte naši činnost. Závaznou objednávku vstupenek lze zaslat na: downsyndrom@centrum.cz Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript nebo na adresu: Společnost rodičů a přátel dětí s DS, Vybíralova 969, 198 00 Praha 9. Nemáte-li možnost se benefičního koncertu zúčastnit osobně, a přesto byste chtěli podpořit jeho záměr, pak můžete zaslat finanční dar na naše bankovní konto 110276091/0300. Vstupenky lze objednat na portálu TicketPro, zde: https://shop.ticketpro.cz/cs/Event/Detail/550804/japonsko-zdravi-prahu.

Na podnět organizací Down syndrome International (DSI) a European Down Syndrome Association (EDSA) je 21. březen vyhlášen jako Světový den Downova syndromu. Symbolické datum 21. 3. bylo odvozeno z číslic 3 a 21 (trizomie 21. chromozómu) a mělo by posloužit ve všech zemích světa k lepšímu objasnění a porozumění problematiky lidí narozených s jedním chromozomem navíc. Světové kampaně na podporu kvality života osob s Downovým syndromem se tak zaměřují na osvětu tolerance, respektu a „boje“ s předsudky a nerovností jejich životních podmínek.

Občanské sdružení „Společnost rodičů a přátel dětí s Downovým syndromem“ s celostátní působností se k tomuto významnému dni již popáté aktivně připojuje. Zatímco v loňském roce jsme oslavovali tento den v prostorách Rock Café na Národní třídě představením Chlapec z planety DS, tak letos tento den připomeneme benefičním koncertem japonských umělců v krásných prostorách Smetanovy síně Obecního domu v Praze.

Historie kampaní pořádaných o.s. u příležitosti Světového dne Downova syndromu:
1. světový den DS, 2006: Prezentace života mladých lidí s DS, Lékařský dům, Praha
2. světový den DS, 2007: Hledám práci – zn. Mám DS, Lékařský dům, Praha
3. světový den DS, 2008: Brána se otevírá – přijďte nás poznat, Písecká brána, Praha
4. světový den DS, 2009: Den otevřených dveří - Vybíralova 969, Praha 9
5. světový den DS, 2010: Chlapec z planety DS – představení v Rock Café, Praha 1

Předsedkyně sdružení doc. Dr. Dagmar Dzúrová k tomu při této příležitosti dodává: “Již přes 15 let se snažíme měnit klima ve společnosti, spoluvytvářet příznivější svět pro naše děti narozené s jedním chromozomem navíc. Mnoho zdravých, úspěšných lidí si není vědomo, jak tenká a křehká je pomyslná hranice. Jedna náhoda, jedna vteřina, jedna událost - autonehoda, infarkt, živelná katastrofa či jeden chromozóm navíc může člověku i jeho nejbližším v okamžiku změnit život. Toužebně očekávaný potomek se narodí s Downovým syndromem. Rodiče se těší dobrému zdraví, děťátko má však v každé buňce jeden chromozóm navíc. Proč k tomu dochází, nedokáže ani současná vyspělá věda dát uspokojivé vysvětlení. Začíná tvrdá realita každodenního života, krůček po krůčku, ale život přece stojí za to! Proto je třeba informovat, sdělovat a předávat znalosti, zkušenosti, podporovat lidskou solidaritu, vést k porozumění.“


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz