Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Unie pro řeku Moravu vyhlašuje osmý ročník soutěže Mladí tvůrci pro Dunaj

21. 3. 2011 - BRNO [Econnect]

U příležitosti Světového dne vody (22. březen) vyzývá Unie pro řeku Moravu základní školy a dětské kolektivy k účasti v osmém ročníku soutěže Mladí tvůrci pro Dunaj. Téma soutěže zní: „Zapoj se pro řeky“. Přihlášky do soutěže je třeba zaslat do 15. dubna 2011. Informace o soutěži, jejích pravidlech, cenách, jakož i ukázky vítězných prací z předcházejících ročníků, jsou dostupné na: www.uprm.cz.

Mladí tvůrci pro Dunaj je mezinárodní výtvarná soutěž pro děti mateřských, základních a středních škol, které se nachází v povodí řeky Dunaje. Soutěže se mohou účastnit i děti organizované v rámci nestátních institucí (např. mladí ochránci přírody či mladí skauti).
Proč Unie pro řeku Moravu tuto soutěž již po osmé organizuje? „Chceme co nejvíce přiblížit přírodu, zejména pak říční krajinu a vodní toky, do povědomí dětí. Výtvarná soutěž mladých tvůrců je podle nás velice dobrá cesta, jak toho dosáhnout“ odpovídá Michal Krejčí, předseda občanského sdružení. Soutěže se v loňském roce účastnilo přes 50 škol, tj. něco kolem 600 dětí, které vytvořili více něž 360 výtvarných děl.

Ceny pro vítěze: V rámci soutěže bude oceněno 15 vítězných výtvarných děl a předáno až 45 věcných cen. Hlavní cenou pro 10 dětských kolektivů (tj. až 30 dětí) a 10 dospělých (učitelé, rodiče) je splouvání meandrující řeky Moravy v CHKO Litovelské Pomoraví na raftech s vodáckými instruktory, zdravotníky a odborným doprovodem.

Dunaj v kufru: I letos každá škola, která se soutěže účastní, obdrží zdarma výukový materiál „Dunaj v kufru“. Metodická příručka vznikla jako překlad vzdělávacího programu Danube Box, který byl vypracován pro potřeby škol v zemích povodí Dunaje. Materiály obsažené v této metodice jsou vytvořeny tak, aby byly pro učitele, ale především pro hlavní cílovou skupinu - děti - zábavné, podnětné a inspirující. Najdeme zde aktivity zaměřené intelektuálně, ale i prakticky či emocionálně.
„Jsme rádi, když mohou děti společně s učiteli vyjít ven a zde u potoků či řek objevovat tajemství přírody. Dunaj v kufru nabízí aktivity, které u dětí posilují pozitivní vztah k vodě, potokům a řekám“říká Michal Krejčí z Unie pro řeku Moravu.
Základní myšlenkou Dunaje v kufru je pomoci lidem pochopit řeku v její rozmanitosti a vidět člověka jako součást říčního systému, proto je tento výukový materiál výbornou učební nabídkou pro základní školy. Více na www.dunajvkufru.cz


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz