Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Jarní cyklojízda láká zaměstnance kanceláří, obchodů i dílen. Pojeďte také!

21. 4. 2011 - PRAHA [Econnect]

Ve čtvrtek 28. dubna budou ulice Prahy patřit lidem na kolech. Na velkou cyklojízdu městem vyrazí zaměstnanci bank, vědeckých institucí, ambasád, mobilních operátorů, lékaři i prodavači. Cyklojízda zahájí kampaň „Do práce na kole“, v níž budou týmy firem a organizací soutěžit o počet ujetých kilometrů. Ve hře je zájezd do Kodaně, kola, cyklistické doplňky, zážitky v lanovém centru i vstupenky na hudební festival. Sraz na cyklojízdu je v 18 hodin na náměstí Jiřího z Poděbrad. Pojede se přes centrum Prahy, Nuselský most a Pankrác do klubu MeetFactory, kde je připraven večerní program s ukázkami jízdních kol a koncertem kapely Dva.

„Věříme, že zážitek z cyklojízdy, kdy budou ulice Prahy patřit jen kolům, příjemně naladí všechny zaměstnance a zaměstnankyně přihlášené do soutěže o zelené kilometry. Chceme ukázat, že jezdit po Praze na bicyklu zkrátka jde,“ říká manažerka kampaně „Do práce na kole“ Iva Nevečeřalová z iniciativy Auto*Mat. „Na cyklojízdu jsou zváni všichni, kdo by si chtěli cestování po Praze na kole třeba jen vyzkoušet. Ještě na této akci se mohou zájemci přihlásit do soutěže, která začíná hned následující ráno, 29. dubna, a bude trvat celý měsíc,“ dodává Nevečeřalová.

I přes hodnotné ceny jde organizátorům soutěže spíše o zábavu než o zápolení. „Po vzoru Vídně, Berlína či Kodaně chceme ukázat Pražanům, že kolo je zdravým a příjemným způsobem dopravy po městě. Do vzdálenosti pěti kilometrů je navíc rychlejší než jízda autem,“ říká Nevečeřalová.

Tempo cyklojízdy zvládnou i méně zdatní cyklisté včetně dětí. Organizátoři doporučují účastníkům cyklojízdy běžné oblečení, aby si mohli v cíli užít společenský večer. V klubu MeetFactory jej bude moderovat herečka Simona Babčáková. Začíná ve 20 hodin a hlavním lákadlem je koncert skupiny Dva, považované za jeden z nejzajímavějších zjevů současné české hudební scény. Bude možné si zatančit s DJem Stevie Weeniem a občerstvit se u stánků a barů. Goldsprint – rychlostní závod na speciálním cyklotrenažeru – představí kola fixed gear, které nemají volnoběh, klasické brzdy ani přehazovačku. K prohlédnutí budou různé typy jízdních kol a zájemci se na poslední chvíli budou moci zaregistrovat do soutěže o zelené kilometry v rámci kampaně „Do práce na kole“.

V prostorách MeetFactory zahájí v den cyklojízdy provoz specializovaná dílna pro městské cyklisty a cyklistky Bajkazyl, jež účastníkům večera zdarma nabídne seřízení jízdních kol.

Ke kampani „Do práce na kole“ se dosud přihlásilo více než 80 firem, například Česká národní banka, Fyzikální ústav AVČR, DHL, T-mobile, Vodafone, Česká televize, Siemens nebo Městská knihovna v Praze.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz