Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Sháníte originální dárek pro děti? Věnujte jim strom

25. 5. 2011 - BRNO [Nadace Partnerství]

Hledáte netradiční a zároveň prospěšný dárek ke Dni dětí, za vysvědčení, k promoci, narozeninám nebo jen pro potěšení? Kupte svým blízkým darovací certifikát, díky kterému přibude do české krajiny či města strom nebo stromek. Certifikáty nově nabízí Nadace Partnerství a jejich plnou výši ceny pak použije na výsadbu a ochranu stromů. Cena certifikátu je dvě stě, tisíc nebo dva tisíce korun v závislosti na velikosti sazenice a místě vysazení.

Darovací certifikát je skvělou volbou pro všechny, kteří chtějí pro sebe či druhé vysadit strom, ale neví jak, kde nebo jim chybí potřebný čas. Zakoupením certifikátu věnují peníze Nadaci Partnerství, která jimi podpoří vybrané projekty výsadeb a ochrany dřevin. „Stromy a stromky pak vyrostou v alejích kolem cest, v parcích, obecních sadech, v zahradách škol a školek, zkrátka všude, kde lidem chybí a kde jsou potřeba. Navíc je vysadí místní nadšenci, takže bude o jejich budoucnost dobře postaráno,“ vysvětluje Lenka Vodičková z Nadace Partnerství.

Zájemci si mohou vybrat mezi poukazy Stromek do krajiny v hodnotě dvě stě korun, Strom do krajiny za tisíc korun nebo Strom do města za dva tisíce korun podle toho, kde chtějí nechat strom vysadit. Všechny darovací certifikáty jsou vytištěny na recyklovaném papíře a stvrzeny vlastnoručním podpisem ředitele Nadace Partnerství Miroslavem Kudratou. Zakoupit je mohou osobně v sídle nadace, na vybraných akcích (například 16. června na pražském Ekofestivalu) nebo v internetovém obchodě na http://eshop.nadacepartnerstvi.cz/.

Nadace Partnerství má s výsadbou a ochranou stromů dlouholeté zkušenosti. „Za dobu své existence jsme vysázeli desetitisíce dřevin po celé České republice. Pokud by se všechny uspořádaly do jedné řady, vznikla by dlouhá alej, která by mohla například lemovat cestu z Brna až do Karlových Varů,“ dodává Lenka Vodičková.

Nadace Partnerství pomáhá lidem, aby chránili a zlepšovali svoje životní prostředí. Poskytuje jim k tomu granty, odborné znalosti i služby a inspiraci ze zahraničí. Podporuje výsadbu stromů, ochranu přírody, šetrnou dopravu a turistiku, využívání obnovitelných zdrojů energie a kvalitní veřejná prostranství. Během 20 let své existence podpořila prostřednictvím nadačních příspěvků ve výši přes 238 miliónů korun 2 722 projektů. Společně se čtyřmi sesterskými nadacemi v Bulharsku, Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku je součástí asociace Environmental Partnership Association.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz