Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

V Kostelci se setkají ženy-imigrantky a ženy z etnických menšin

6. 4. 2005
[Radio Praha] -


Úlohou žen při tvorbě tolerantní, multikulturní a mnohonáboženské Evropy se bude zabývat mezinárodní seminář, který od 20. do 24. dubna pořádá v Kostelci nad Černými lesy na Kolínsku Evropská kontaktní skupina v České republice spolu s European Contact Group. Zúčastní se ho ženy-imigrantky a ženy z etnických menšin žijící v Evropě.

Jejich setkání se uskuteční poprvé ve střední Evropě, informovala ČTK koordinátorka projektu Ivana Šindlerová. "Ženy z menšin a jiných etnických komunit jsou jednou ze skupin, která může přispět k budoucímu rozvoji multikulturní evropské společnosti," dodala. Ženy podle ní hrají klíčovou roli v rodině a při výchově dětí. Jejich hodnoty, každodenní životní zkušenost, kulturní a duchovní tradice proto mohou evropskou společnost značně obohatit.

Podle pořadatelů je pro budoucnost Evropy stěžejní otázkou skladba obyvatel, proto se stále více pozornosti upíná k problematice migrace, menšin, multikulturalismu či integrace. Etnické menšiny, uprchlíci a imigranti čelí nerovnému zacházení, diskriminaci a často jsou jim odepírána základní lidská, sociální a kulturní práva, tvrdí organizátoři semináře.

Cílem setkání je proto informovat účastnice o jejich základních právech a vyzvat je k diskusi o osobních zkušenostech s jejich naplňováním. Budou se moci podělit o své životní příběhy a zkušenosti s rasismem, diskriminací a xenofobií nebo porovnat situaci žen z etnických menšin a imigrantských komunit v jednotlivých evropských zemích.



DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-
Informační partneři Zpravodajství ECN

Související články

-

Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz