Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Kampaň 70 centů na kulturu pokračuje

20. 4. 2005 -, ProCulture

Po zahájení kampaně 70 centů na kulturu, které proběhlo 15. března 2005 v Evropském parlamentu v Bruselu, pokračuje Evropská kulturní nadace a Evropské fórum pro umění a kulturní dědictví v prosazování navýšení evropského rozpočtu na kulturu pro roky 2007-2013.

Pozornost kampaně se soustřeďuje na tři úrovně: na Evropský parlament (sledování diskuze o rozpočtu na roky 2007-2013 a rozhodovacího procesu); na členské státy (lobování za jejich přispění ke kulturnímu rozpočtu v rámci základního rozpočtového rámce) a na média s cílem zajistit pozornost veřejnosti na rozpory mezi politickými plány EU a navrhovaným rozpočtem pro kulturní programy - pouhých 408 milionů Euro na 7 let.

V současnosti čtyři největší politické strany Evropského parlamentu (křesťanští demokraté, socialisti, liberálové, zelení) přicházejí s pozměňovacím návrhem, kterým požadují 315 milionů Euro na rok pro další kulturní program!

Schvalování pozměňovacího návrhu člena Evropského parlamentu Reimera Bogea, reportéra výboru FINPER (Financial Perspectives) je plánováno na 10. května. ECF a EFAH nyní mobilisují vliv členských států tak, aby pozměňovací návrh byl přijat.

I vy se můžete připojit a sice k 1 000 těch, kteří již kampaň 70 centů na kulturu podepsali. Manifest 70 centu na kulturu najdete na: http://www.eurocult.org a podepsat můžete na: http://www.eurocult.org/chapter15/support.asp?m=2

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz