Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Drom realizuje projekt zaměstnávání Romů

21. 4. 2005
-red- [Econnect / Drom] -


Na poptávku po práci z řad nezaměstnaných brněnských Romů se rozhodlo zareagovat romské středisko Drom. Od května letošního roku bude realizovat projekt Řemeslné dílny podpořený Nadací VIA z grantového programu Romská iniciativa.

"Nekvalifikovaní Romové se jen velmi těžko uplatňují na trhu práce. Existuje pro ně celá řada bariér, kromě vzdělání a barvy pleti svou roli hraje často i ostych a nedůvěra jít do cizího prostředí," říká koordinátor projektu David Oplatek.

Realizátoři projektu se rozhodli využít dílen již dříve vybudovaných v domě na Bratislavské ulici v rámci projektu Komunitního bydlení, aby poskytli možnost zaučení až 32 zájemcům a to celkem ve čtyřech dílnách – v dílně šicí, keramické, košikářské a stolařské. Během tříměsíčních kurzů účastníci proniknou do základů jednotlivých řemesel a po jejich ukončení budou schopni vyrábět řemeslné výrobky v takové kvalitě, aby uspěly na trhu.

"Pouhé zaučení by však bylo málo, proto jsme se rozhodli, že těm, kdo projdou kurzem, zajistíme odbyt pro jejich výrobky," dodává Oplatek. Drom proto vytváří distribuční síť, která bude zajišťovat odbyt výrobků romských řemeslníků. "Síť bychom časem chtěli předat do rukou některého ze schopných romských podnikatelů," uzavírá Oplatek Podstatná část projektu je financována z prostředků Nadace VIA.

Drom, romské středisko, je příspěvkovou organizací zřízenou Statutárním městem Brno - městskou částí Brno-sever. Již od roku 1989 realizuje široké spektrum aktivit v sociálně vyloučených komunitách. Mezi jeho hlavní činnosti patří organizování volnočasových aktivit pro děti a mládež, vzdělávání, poskytování sociálně-právního poradenství a terénní sociální práce.

-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-
Související odkazy
  • Drom - romské středisko
  • O Autorech

    -red-

    (Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

    -

    Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
    Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
    Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz