Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Blíží se 13. národní abilympiáda

21. 4. 2005
-red- [Econnect / CAA] -


Již 13. národní abilympiáda se letos uskuteční v Pardubicích. Tradiční přehlídka schopností a dovedností lidí se zdravotním postižením proběhne ve dnech 24. až 25. června v Salesiánském středisku mládeže. Abilympiádu pořádá Česká abilympijská asociace. Záštitu nad akcí převzali předseda Senátu Přemysl Sobotka, prezident Hospodářské komory ČR Jaromír Drábek a hejtman Pardubického kraje Michal Rabas; patronem je primátor města Jiří Stříteský.

Vyhlášena je celá řada soutěžních disciplín: košíkářství, výroba nábytku, montáž počítače, tvorba webových stránek, počítačová editace textu, počítačová sazba a grafika, řízení automobilu, keramika, malba na hedvábí, šití dámského oděvu, vyřezávání ovoce, mechanická montáž, elektronická montáž, návrh plakátu, technická ilustrace, dřevořezba, cukrářství, studená kuchyně, aranžování květin – západní styl, ikebana, aranžování suchých květin, vyšívání, háčkování, pletení, drhání, batika, zdobení kraslic, paličkování, malba na sklo, výroba svíček a studiová fotografie. "Zájemce o soutěžení si může vybrat pouze jeden hlavní a jeden náhradní obor," vysvětluje Miloš Pelikán z České abilympijské asociace.

Česká abilympijská asociace svou činnost představí ve dnech 7. a 8. května v pardubickém nákupním centru Grand. "V sobotu od 9 do 16 a v neděli od 10 do 16 hodin rádi seznámíme zájemce s našimi hlavními aktivitami. Patří k nim podporované zaměstnávání, poradenství v oblasti stavebních bariér, zážitkový seminář pro zdravé lidi, pořádání národních abilympiád a vydávání speciálních novin," vyjmenovává Miloš Pelikán.

V prvém patře naproti jezdícím schodům bude k vidění expozice výrobků z abilympiád a kolekce fotografií. Kdokoli si bude moci vyzkoušet na vlastní kůži pocity vozíčkáře, který potřebuje zdolat schod, nebo člověka chodícího o francouzských berlích. Děti si budou moci namalovat obrázek a za svou snahu dostanou malou odměnu. K nahlédnutí i rozebrání organizátoři nabídnou nejen Abilympijský zpravodaj, ale také časopis Vozíčkář a noviny Skok do reality.

Přihlásit se lze písemně, e-mailem nebo telefonicky do 6. května na adresu CAA, Rokycanova 2654, 530 02 Pardubice, telefon: 466 304 366, e-mail: abilinfo@abilympics.cz.

A jak bude probíhat samotná abilympiáda? Pro příjezd a ubytování je vyhrazen čtvrtek 23. června, soutěžit se bude v pátek 24. a v sobotu 25. června. I letos bude pro všechny účastníky připraven bohatý doprovodný program - uskuteční se výstava rehabilitačních a kompenzačních pomůcek, vystoupí oblíbení zpěváci a baviči, abilympijskou delegaci opět přijmou na radnici zástupci města a chybět zřejmě nebudou ukázky nových trendů aranžování květin. Přihlášky organizátoři přijímají do 6. května, podrobné informace o abilympiádě včetně soutěžních pravidel jsou zveřejněny na internetových stránkách www.abilympics.cz.

-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

-

Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz