Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Gospel (až) na dřeň – Gospel Workshop se závěrečným benefičním koncertem ve prospěch Nadace pro transplantace kostní dřeně

8. 3. 2012 - PLZEŇ [Econnect/Gospel Train ]

Do Plzně se 9. – 11. března 2012 chystá akce s názvem Gospel (až) na dřeň. Jedná se o víkend s dvojicí zahraničních profesionálních dirigentů, kteří se věnují především gospelu a práci s různými sbory, které tento žánr zpívají. Jsou to dánská dirigentka Liza Littau a anglický černošský zpěvák, dirigent a pastor, který působí v jednom londýnském černošském kostele, David Daniel. Liza Littau bude v Čechách vystupovat celkem posedmé, pro Davida Daniela je to druhá příležitost a vzhledem k loňskému nádhernému ohlasu na jeho působení se vrací. Workshop pořádá o.s. Gospel Train a sbor Touch of Gospel ve spolupráci s Nadací pro transplantace kostní dřeně.

Víkend bude vypadat velmi podobně jako oblíbené Gospel Workshopy, pořádané o.s. Gospel Train již deset let. Účastníci pod vedením hostujících dirigentů nastudují zhruba deset písní, se kterými vystoupí na závěrečném koncertu.

Výtěžek ze vstupného na tento koncert připadne Nadaci pro transplantace kostní dřeně - organizaci, která finančně podporuje různé zdravotnické programy pro lidi s těžkými nemocemi krvetvorby a nádory. Často jsou to lidé mladí a mnohdy jedinou šancí na záchranu jejich života je transplantace kostní dřeně. Jedním z hlavních cílů nadace je proto získávání dobrovolných dárců dřeně a financování rozvoje Českého národního registru dárců dřeně. Zajímá vás tato problematika víc? Podívejte se na jejich web (www.kostnidren.cz).

Pokud rádi zpíváte a kromě toho máte rádi gospel, černošskou duchovní muziku, pak je tenhle víkend právě pro vás. Nejen, že si užijete spoustu legrace, zábavy a výborné muziky, ale ještě pomůžete někomu, kdo to moc potřebuje. Na workshop se můžete přihlásit na webových stránkách sdružení Gospel Train (www.gospeltrain.cz). Kursovné činí 750 Kč.

Nebo můžete přijít až na koncert, který se koná 11. března 2011 od 18 hodin v modlitebně Evangelické církve metodistické v Husově 14 v Plzni. Vstupenky na koncert v ceně 150 Kč jsou v prodeji v síti Ticketpro nebo na místě hodinu před konáním koncertu.

Michal Beránek, dirigent sboru Touch of Gospel, říká: „Za pět let působení sboru Touch of Gospel to nebude poprvé, kdy budeme hrát na benefičním koncertu a vždycky jsme moc rádi, když podobnou příležitost dostaneme. Gospel je nejen parádní muzika plná energie a těsně příbuzná s žánry typu, jazz, soul, blues apod., gospel je především plný svobody, naděje a dobrých zpráv pro každého, což myslím potřebují slyšet lidé v každé době. “

Alena Dobrovolná ze sdružení Gospel Train a zároveň členka Touch of Gospel, dodává: „Na Gospel (až) na dřeň se moc těším. V minulých třech letech byl pro mě workshop i koncert nádherná zkušenost s úchvatnou atmosférou a doufám, že to tak bude i letos. Navíc David Daniel je výjimečný zpěvák, držitel ceny Stevieho Wondera za nejlepší mužský pěvecký výkon roku a tak si myslím, že nás čeká opravdu krásný workshop i koncert. V loňském roce jsme pro nadaci získali přes 17 000 korun a doufáme, že letos skóre ještě vylepšíme.“


-red-
Alena Dobrovolná

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz