Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Do práce na kole pojedou zaměstnanci desítek firem, další přibývají

27. 4. 2012 - PRAHA [Econnect/Auto*Mat]

Zaměstnanci desítek organizací a firem už vytvořili přes tři sta cyklotýmů a hlásí se ke kampani „Do práce na kole“. Brzy se přesvědčí, že každodenní cesta do zaměstnání se může změnit z čekání v dopravní zácpě v příjemný zážitek. Iniciativa Auto*Mat prodloužila registrace. Na webu www.dopracenakole.net je přijímá až do 4. května. Účastníci kampaně mohou vyhrát městské kolo, cyklistické brašny a doplňky, vstupenky do divadel, sportovních center a další ceny. Firmy, jež vytvoří pracovníkům k dojížďce dobré podmínky, soupeří o titul „Cyklozaměstnavatel roku“.

„Pro účastníky jsme připravili opravdu zajímavé ceny,“ říká manažerka kampaně „Do práce na kole“ z iniciativy Auto*Mat Iva Nevečeřalová. „Za pravidelnou dojížďku mohou vyhrát například cyklobrašny, slevu 50 % na legendární skládací kolo Brompton nebo vstupenky do divadel,“ dodává. Výherce budou každý týden losovat moderátoři Radia City. Šanci na některou z cen má každý, kdo pojede do práce na kole aspoň tři dny v týdnu.

Organizátoři věří, že obyvatelé českých a moravských měst objeví kouzlo cestování na jízdním kole a zažijí, že na kratší cesty je kolo rychlejší než jízda autem. K dnešnímu dni se ke kampani přihlásilo 1 057 lidí rozdělených do 363 dvou až pětičlenných cyklotýmů v Praze, Brně, Pardubicích a Liberci. Další zájemci se mohou registrovat až do 4. května. V rámci registrace získají zdarma tričko s motivem kampaně od firmy Čoromoro.cz

Zaměstnanci budou soutěžit i v dalších kategoriích. Nejkreativnější tým získá od Velvyslanectví švédského království unikátní cykloairbag. „Cyklozaměstnavatel roku“ vyhraje dámské městské kolo Anita Bruschetta Donna V3 od obchodu Cyklospeciality.cz. Luxusní kolo City cruiser Johnny Loco v barvách aerolinek KLM od Velvyslanectví Nizozemského království je hlavní cenou v kategorii o nejoblíbenější fotku z kampaně.

Kampaň podporuje velvyslanec Nizozemského království v ČR Jan C. Henneman, který v Praze jezdí na svém skládacím kole. Na kávu s velvyslancem Hennemanem zve brněnský partner soutěže Nadace Partnerství, a to 27. května ve 13.45 v kavárně Spolek v Brně.

Své týmy do soutěže vysílá například ČSOB a Komerční banka, Siemens, AXA, ČEZ, IBM, mobilní operátoři O2, T-Mobile a Vodafone, Nemocnice na Homolce, advokátní kanceláře, architektonická studia a několik ministerstvech a úřadů. Kampaň se koná pod záštitou primátora hlavního města Bohuslava Svobody. Vedle diplomatů a politiků ji podporují osobnosti kulturního a společenského života, například herec Kryštof Hádek.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz