Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Zelený kruh: Co děti nepotřebují ke spokojenému životu?

23. 5. 2012 - PRAHA [Econnect/Zelený kruh]

V úterý 5. června budou z pódia Ekofestivalu slavnostně vyhlášeni výherci a výherkyně výtvarné soutěže „To vážně mít nemusím“.

Výběrová komise se sešla v úterý 22. května, aby vybrala ta nejlepší díla a ocenila mladé výtvarníky a výtvarnice. V této komisi zasedla Kateřina Jechová (radní MČ Praha 2), Květa Kovářová (vedoucí oddělení kultury MČ Prahy 2) a Júlia Sokolovičová (ředitelka Zeleného kruhu). Komise neměla lehké rozhodování, protože se v soutěži sešla velice osobitá zpracování.

Výtvarná soutěž se uskutečnila již po druhé a byla vyhlášena u příležitosti dvacátého výročí Summitu Země, zásadního milníku v celosvětové ochraně přírody. Zúčastnit soutěže se mohly děti ve dvou věkových kategoriích a s díly vytvořenými libovolnou technikou. Soutěžit mohly například s fotografií, obrazem, reliéfem, sochou či filmem.

Cílem soutěže bylo zamyšlení nad potřebností či nepotřebností věcí, které si neustále pořizujeme. Odpovědná spotřeba a trvale udržitelný životní styl přitom mohou dobře oslovit právě nejmladší generaci. Téma spotřeby je také hlavním tématem Ekofestivalu 2012, který se uskuteční 5. června na náměstí Míru.

Kateřina Jechová (radní MČ Praha 2) uvádí: "Sešla se opravdu zajímavá vyjádření toho, co děti opravdu nepotřebují ke spokojenému životu. Děkujeme všem dětem, které se soutěže zúčastnily. Rádi bychom je i jejich rodiče pozvali na slavnostní vyhlášení vítězných autorů a autorek, které se uskuteční v úterý 5. června v 12:15 na náměstí Míru.“

Zdeňka Šimková (Zelený kruh) dodává: "Program Ekofestivalu je přizpůsobený dětských návštěvníkům. Připravili jsme pro ně zábavné hry, divadelní a cirkusové představení a vzdělávací soutěže. Všichni, kdo přijdou, se dobře pobaví a určitě se dozví také mnoho zajímavých informací o životním prostředí a jeho ochraně.“


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz