Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - regionální rozvoj
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Fotosoutěž „Srdce na každém kroku“ už zná své výherce

18. 6. 2012 -, Econnect/LORM

První cenu ve fotografické soutěži „Srdce na každém kroku“, fotoaparát Canon PowerShot G12, vyhrála Kateřina Kulhánková s fotografií „Ruce jsou mé oči“. Vítězná fotografie pod pořadovým číslem 37 získala celkem 150 hlasů a daleko za sebou zanechala fotografie na druhém a třetím místě. Na pomyslné stříbrné příčce s 84 hlasy se umístila fotografie od Pavly Hladíkové s názvem „I malá pomoc se počítá“, třetí místo vybojovala díky 82 hlasům fotografie s názvem „Sluší mi? Byl jsem vodicí, ale nyní jsem důchodce“, kterou do soutěže přihlásila Marie Tesková pod pořadovým číslem 43.

Fotografickou soutěž pro všechny své dárce a příznivce vyhlásilo občanské sdružení LORM – Společnost pro hluchoslepé jako doprovodnou akci k 10. ročníku celostátní veřejné sbírky Červenobílé dny. Všichni, kteří se během letošních Červenobílých dnů v dubnu zakoupili u dobrovolníků červené srdíčko – ořezávátko, mohli být odměněni v navazující hravé fotosoutěži. Stačilo do fotosoutěže přihlásit do konce května jednu fotografii se srdíčkem. Vítěze určilo veřejné hlasování, které od 1. do 15. června 2012 běželo na webových stránkách http://www.cervenobiledny.cz. Fotky byly vystaveny anonymně a první tři fotografie, které získaly největší počet e-hlasů, vyhrály pro své autory tři značkové fotoaparáty věnované společností Canon CZ, s.r.o.:

1. místo: fotoaparát Canon PowerShot G12
2. místo: fotoaparát Canon PowerShot SX240
3. místo: fotoaparát Canon PowerShot SX150

„Máme velikou radost, že o fotosoutěž byl takový zájem, celkem se o hodnotné ceny mezi sebou doslova popralo 51 originálních fotografií, komentuje výsledky Mgr. Petra Zimermanová, ředitelka o.s. LORM. „Všem výhercům moc gratulujeme a současně děkujeme i všem ostatním, kteří se do naší fotosoutěže aktivně zapojili. Podrobné výsledky e-hlasování u všech soutěžních fotografií zveřejníme do týdne na http://www.cervenobiledny.cz/fotosoutez/,“ doplňuje svá slova.

Fotosoutěží však sbírka Červenobílé dny nekončí! Naopak je možné sbírku podpořit po celý rok zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS LORM na číslo 87 777 (cena jedné dárcovské SMS je 30 Kč, o.s. LORM obdrží 27 korun). Pro příspěvky je také otevřeno sbírkové konto 43-8709380297/0100. Výtěžek ze sbírky použije sdružení LORM na dofinancování průvodcovských a tlumočnických služeb, výuky komunikace, prostorové orientace a samostatného pohybu s červenobílou holí a dalších dovedností, které hluchoslepým lidem pomáhají v každodenním životě.

Díky sbírce Červenobílé dny se mohli hluchoslepí klienti letos v únoru věnovat běžeckému lyžování a turistice pod vedením svých trasérů a průvodců anebo mohli v květnu na tandemovém kole za týden najezdit až 250 km na cyklisticko-turistickém pobytu v Mikulově. V červnu se hluchoslepí lidé se sdružením LORM chystají do Znojma na pobyt s výukou taktilního znakového jazyka, v červenci do Jizerských hor na pobyt zaměřený na sociální rehabilitaci a na podzim je čeká na konferenci ve Vyškově slavnostní ocenění vítězů 4. ročníku umělecké soutěže o Cenu Hieronyma Lorma. Podrobné informace o sbírce včetně vyúčtování všech předchozích ročníků přinášejí stránky www.cervenobiledny.cz.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Související odkazy
LORM

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz