Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Konference o udržitelném rozvoji připomene osobnost Josefa Vavrouška

27. 5. 2005
-red- [Nadace Partnerství/Econnect] -


Počátkem června se v prostorách pražského magistrátu uskuteční konference „Udržitelný rozvoj - příležitost pro spolupráci“. Výjimečné setkání českých i světových osobností dokazující, že udržitelný rozvoj není prázdný koncept, ale má zcela konkrétní obsah v podobě aktivit firem, obcí a jednotlivců, pořádá ve dnech 1. a 2. června 2005 Nadace Partnerství a Český národní komitét UNEP.

„Význam konference je zcela mimořádný nejen z ohledem na osobnosti, které konferenci podporují, ale především proto, že se na ní sejdou lidé s rozdílnými přístupy k tématu udržitelného rozvoje. Diskutovat mezi sebou budou jak zástupci průmyslu, nevládních organizací a ekologických aktivistů, tak i političtí činitelé,“ uvedl Tomáš Růžička z Nadace Partnerství.

Konference si klade za cíl představit nejprogresivnější trendy v podnikání na principech udržitelného rozvoje a oživit celospolečenskou diskusi o zlepšení kvality života s ohledem na ekonomické, sociální a ekologické aspekty. Termín setkání má připomenout jak 10. výročí tragického úmrtí československého ministra životního prostředí Josefa Vavrouška, který byl v první polovině 90. let v Česku hlavním propagátorem udržitelného rozvoje, tak i Světový den životního prostředí (5. června).

V rámci konference proběhne 1. června také slavnostní vyhlášení 9. ročníku Ceny Josefa Vavrouška4 za aktivní prosazování (trvale) udržitelného rozvoje a za činnost usilující o pozitivní řešení vzájemně spjatých ekologických, sociálních a ekonomických problémů. Cílem ceny je především zviditelnit konkrétní aktivity a počiny ve prospěch udržitelného rozvoje a životního prostředí, které mohou být dobrým příkladem pro ostatní.

Porota obdržela celkem 16 nominací od několika desítek navrhovatelů. Členové poroty Ceny Josefa Vavrouška jsou Pavel Nováček, Martin Bursík, Pavla Dusíková, Tomáš Feřtek, Mikuláš Huba, František Janouch, Monika Kašparová, Vlasta Körnerová, Jan Květ, Martin Potůček, Petr Švec a Eva Vavroušková. Předání ceny spojené s kulturním programem se uskuteční ve spolupráci s Nadací Charty 77 a Nadací Dagmar a Václava Havlových Vize 97 v Pražské křižovatce5 ve středu 1. června od 19:30.

Záštitu nad konferencí převzal místopředseda vlády Martin Jahn a radní hlavního města Prahy Miloš Gregor. V čestné radě konference zasedli například Václav Havel, Bedřich Moldan, Jaroslav Míl nebo Libor Ambrozek.

-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

29. 5. 2005
Alča
30. 5. 2005

-
Občanská společnost - návod k použití
Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Související komentáře

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

-

Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz