Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Arabský svět přibližují Čechům kulturní dny

14. 6. 2005 -, Radio Praha

Výstavy obrazů, soch, tradičních uměleckých výrobků i fotografií z arabských zemí nabízí od úterý nejen v Praze program Arabských kulturních dnů. Součástí jsou rovněž koncerty a filmový festival v pražském kině Blaník. Akci, kterou připravila Společnost česko-arabská, zahájil v Černínském paláci ministr zahraničí Cyril Svoboda.

Připomněl, že sjednocováním Evropy se brzo arabský svět stane přímým sousedem Česka. Je proto podle něj třeba pěstovat povědomí o kultuře a životním stylu těchto kdysi vzdálených zemí.

V Praze a také Brně, Plzni, Hradci Králové, Olomouci, Kutné Hoře a Vyškově se v rámci první akce tohoto druhu v historii Česka představí umělci ze Sýrie, Alžírska, Tuniska, Palestiny, Libanonu i Saúdské Arábie. V hlavním městě se otevřely například dveře výstav "Obrazy a tradiční výrobky z arabských zemí" v galerii Jindřišská věž a "Tuniské výtvarné umění a knihy" v budově Útvaru rozvoje Prahy.

Zájemci si budou moct v průběhu arabských dnů poslechnout i typickou hudbu tohoto regionu či vyslechnout arabskou poezii. V pražské restauraci Dahab se 25. června uskuteční arabská diskotéka. V pražské Botanické zahradě v Tróji bude možno nakoupit typické arabské rukodělné výrobky či zhlédnout břišní tance. Nezapomnělo se ani na ochutnávku tradičních arabských jídel. V zahradě bude rovněž instalována výstava kreseb českých školáků s arabskou tematikou.

Tyto akce budou doplňovat přednášky zaměřené na seznámení s arabskou kulturou a historií a výstava arabských knih v Národní knihovně.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Související odkazy
Společnost Česko-arabská

Informační partneři Zpravodajství ECN

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz