Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Dvanáctá Ortenova Kutná Hora nabídne poezii, hudbu i film

9. 8. 2005 - Ondřej Lipár, Klub rodáků a přátel Kutné Hory - Kutná Hora v Praze

Od pátku 2. do neděle 4. září se v Kutné Hoře bude konat dvanáctý ročník festivalu Ortenova Kutná Hora. Letos na něm vystoupí mimo jiné kytarista Štěpán Rak, herečka Gabriela Vránová se svými hosty a soubor dobových nástrojů Chairé. Ortenova Kutná Hora také představí nový svazek festivalové edice První knížky, ve které publikují mladí autoři poezie, a vzdá poctu kutnohorskému rodákovi, fotografovi a kameramanovi prof. Iljovi Bojanovskému. Jako už každý rok, budou i letos vyhlášeny výsledky literární soutěže básníků do 22 let.

Program odstartuje v pátek 2. září v 18 hodin v sále Základní umělecké školy slavnostním zahájením a bude pokračovat pořadem Leč holubice už se nevrací, portrétem Ortenova strýce, básníka Josefa Rosenzweiga-Moira. Následovat bude vyhlášení výsledků literární soutěže pro básnířky a básníky do 22 let, které se letos účastnilo více než 240 autorů. Poté představí básnířka Teodora Žurková svou prvotinu Horkou jehlou v kupce sena, která je pátým svazkem festivalové edice První knížky, z níž vzešla i loňská držitelka Ceny Jiřího Ortena Marie Šťastná. Páteční večer zakončí v Tylově divadle svým vystoupením kytarista Štěpán Rak.

Sobotní program zahájí v 10 hodin v parku pod Vlašským dvorem literární seminář a otevřené autorské čtení, na kterém vystoupí autoři ocenění letos i dříve v literární soutěži a který doprovodí folk-rocková skupina Narcis. Od 16 hodin se v sále Základní umělecké školy bude konat vystoupení herečky Gabriely Vránové nazvané Magnetický vítr. Spolu se svými hosty v něm bude Gabriela Vránová vyprávět o životě a poezii, která ji provází. Sobotní večer pak nabídne slavnostní festivalový koncert souboru dobových nástrojů Chairé, který se uskuteční na nádvoří Vlašského dvora.

V neděli festival zakončí pocta prof. Iljovi Bojanovskému, kutnohorskému rodákovi, fotografovi, kameramanovi a pedagogovi, který od 10 hodin v Divadelním klubu představí některé ze svých úspěšných televizních filmů a zavzpomíná na svou životní dráhu.

Festival Ortenova Kutná Hora, který se uskuteční od 2. do 4. září 2005, pořádá Klub rodáků a přátel Kutné Hory – Kutná Hora v Praze pod záštitou města Kutná Hora a za finanční podpory Středočeského kraje. Vstupenky na jednotlivé pořady, stejně jako výhodnou permanentku na celý festival, bude možné zakoupit v místě konání daného pořadu půl hodiny před jeho začátkem.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Související články

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz