Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - občanský sektor
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Humanitární organizace ADRA vybuduje v Keni ambulanci

22. 8. 2005
[Radio Praha] -


Humanitární organizace ADRA vybuduje v nejlidnatější oblasti Keni ambulanci. Zdravotnické zařízení se třemi lůžky a mobilním týmem lékařů vznikne ve vesnici Itibo. Lidé z okolí tam nejvíce trpí malárií, AIDS, onemocněními způsobenými parazity a respiračními nebo kožními chorobami. Novinářům to řekla zdravotní sestra Milena Kalhousová, která v Keni společně se zdravotníkem Alešem Bártou místo pro vznik ambulance hledala.

Čeští zdravotníci během své měsíční mise navštívili osm míst, například největší chudinskou čtvrť na světě u Nairobi, kde žije více než milion lidí hluboce pod hranicí bídy. V jihovýchodní části Keni monitorovali situaci sirotků a dětí nakažených virem HIV. Po celou dobu pobytu v případě nutnosti poskytovali zdravotní pomoc.

Ambulance vznikne uprostřed vesnice na pozemku, na kterém již nyní stojí několik budov pro zdravotnickou péči. Objekty jsou ale zchátralé. Stavba i zprovoznění ambulance a rozestavěné porodnice přijde zhruba na 250.000 korun. V centru najdou práci až dva lékaři, dvě zdravotní sestry a laboranti. "Pokud by byl zájem, mohou zde pracovat i čeští lékaři, kteří by se zde věnovali studiu tropické medicíny," dodal Bárta.

Misi do Keni podpořila 200.000 korunami zlínská pobočka ADRA, jež peníze uvolnila ze svého speciálního projektu ADRA ÚL. Projekt se snaží o rozšiřování sítě drobných dárců, z jejichž příspěvků se vytváří takzvaný pohotovostní fond. Přispívá do něj pravidelně zhruba 850 dárců z Česka.



DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-
Informační partneři Zpravodajství ECN
Související odkazy
  • Adra
  • Související články

    -

    Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
    Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
    Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz