Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Moravské vinařské stezky a Greenways Praha - Vídeň získaly evropské ocenění

1. 9. 2005
-red- [Econnect/Nadace Partnerství ] -


Dva projekty zelených stezek rozvíjené nadací Partnerství získaly zvláštní cenu evropské poroty pro nejlepší projekty zelené stezky v Evropě v kategorii „Aktivity a propagace na existujících Greenways”.

„Přihlášené projekty musely splňovat náročná kritéria týkající se jak technických parametrů stezek, tak i jejich marketingu a naše Greenways obstály v obou kategoriích v konkurenci západoevropských zelených stezek výborně, což nás těší,“ řekl Daniel Mourek z Nadace Partnerství.

V kategorii věnované mobilitě a každodennímu dojíždění do práce pod názvem “Do práce a do školy bez auta“ obdržel zvláštní cenu poroty další český projekt – 16ti kilometrová cyklostezka v Ostrožské Nové Vsi na Slovácku, která je součástí mezinárodní trasy EuroVelo č. 9 a plánované Greenway Balt-Odra-Morava-Dunaj. Tato stezka spojuje obce Veselí nad Moravou, Uherský Ostroh, Uherskou Ostrožskou Ves a Kunovice. První cenu získala v této kategorii britská Greenway ve Flitchway Country Park, Essex County Council, Essex.

Tři hlavní ceny byly v letošním roce uděleny Evropskou Asociací Greenways (EGWA) se sídlem v belgickém Namur evropským projektům zelených stezek, které nejlépe demonstruji téma vybrané pro letošní rok: “Aktivity a propagace na existujících Greenways”. Hlavní cenu v této kategorii získaly:

1. cena: Vía Verde de la Sierra, Fundación Vía Verde de la Sierra, Španělsko
2. cena: Klarälvsbanan Greenway, Klarälvsbanans Utvecklinsgrupp, Švédsko
3.cena: Voie verte des Hautes Vosges, Syndicat mixte de la voie verte de la Moselotte, Francie

Ceny pro nejlepší evropské Greenways vyhlásila Evropská asociace Greenways (EGWA) s podporou Evropského direktorátu pro životní prostředí EK (DG Environment) již podruhé. První ročník proběhl v roce 2003 a vítězem se stala francouzská zelená stezka Givry-Cluny.

Výsledky v obou kategoriích oficiálně vyhlásí během zahájení Evropského týdne mobility 16. září 2005 v Londýně zástupci EU a EGWA. U příležitosti letošního Evropského týdne mobility vydá Evropská Asociace Greenways speciální číslo svého bulletinu s profily stezek vítězů a s katalogem všech přihlášených projektů.

Nadace Partnerství zastupuje středoevropskou asociaci nadací Partnerství pro udržitelný rozvoj (EPSD) v řídícím výboru Evropské Asociace Greenways od roku 2002.

Více informací o evropské ceně Greenways naleznete na www.visitgreenways.org či na webu oceněných Greenways www.prahawien.greenways.info a www.vinarske.stezky.cz. -red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-
KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti
www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

-

Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz