Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - regionální rozvoj
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Ukrajinské organizace v ČR chtějí koordinovat svoji činnost

27. 3. 2002
Jakub Kašpar [Econnect] -


V pondělí 25. března zveřejnila tisková kancelář sdružení Fórum Ukrajinců ČR informaci, že se všechna čtyři sdružení Ukrajinců, žijících v České republice, shodla na ustavení společné Koordinační rady". Ta by měla zajistit výměnu informací mezi ukrajinskými spolky, zaštiťovat je při spolupráci s českými úřady a podílet se na pořádání rozsáhlejších kulturních akcí ukrajinské menšiny u nás.

"S nápadem přišla paní Olha Mandová ze Sdružení Ukrajinců a příznivců Ukrajiny. My jsme se k jejímu nápadu rádi přidali," říká Boris Karmeluk z Fóra Ukrajinců ČR. V ČR kromě Fóra a Sdružení Ukrajiců a příznivců Ukrajiny existují ještě další dvě organizace - Ukrajinská iniciativa a Společnost Ukrajinek v ČR. Iniciátoři Koordinační rady předpokládají, že se jejími členy stanou dva zástupci každé organizace.

Všechna ukrajinská sdružení vznik rady přivítala. "Rada je prospěšná pro společnou věc," říká Tetjana Bednarová ze Společnosti Ukrajinek v ČR. Za rozumné rozhodnutí označil vznik rady také Milan Zamostnyj z Ukrajinské iniciativy. Podle předsedy Fóra Ukrajinců ČR Mykoly Izmajlova může spolupráce v Česku žijícím ukrajincům jen pomoci. "Naše organizace je připravena zabezpečit a poskytnout informační podporu, prezentaci na internetu i kancelář," nabízí Izmajlov Koordinační radě.

Kontaktní informace:
Fórum Ukrajinců ČR, Hybernská 8, Praha 1, tel.: (0723) 577 074, (02) 2110 7510, e-mail: info@ukrainians.cz, www.ukrainians.cz nebo www.ukraine.cz. Jakub Kašpar

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

10. 3. 2009
11. 6. 2009
11. 3. 2010

-

O Autorech

Jakub Kašpar

Šéfredaktor tištěného EkoListu.

-

Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz