Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - občanský sektor
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Na Náměstí Míru dnes odstratovala celostátní Hra o Zemi

15. 4. 2002
Jakub Kašpar [EkoList] -


Slavnostním startem kampaně Hra o Zemi bylo pantomimické představení na téma zachování života na planetě Zemi, které sehráli aktivisté ze Zeleného kruhu spolu s dalšími lidmi, kteří se na přípravě kampaně podíleli. Dnešního happeningu v pražském metru se krátce zúčastnil i ministr životního prostředí Miloš Kužvart (ČSSD), jehož úřad kampaň podpořil. "Jsem rád, že se taková spousta ekologických organizací dohodla na něčem konkrétním," pochválil nevládní sdružení ministr. Neopomněl přitom ovšem ani skutečnost blížících se voleb a "šťouchl" si do hlavního protivníka své strany: "Vidím, že Zeměkoule, kterou tu máte, je taková šedá. Tak by ovšem vypadala až po osmi letech vlády ODS," využil Kužvart situace.

Kampaň je členěna do pěti částí, které jsou pojmenovány symbolicky podle známých filmů: Mlčení jehňátek, Vetřelec, Vřískot, Volání divočiny a Bezstarostná jízda. Každá součást, tedy každý "film" se věnuje určitému výseku ekologické problematiky. Mlčení jehňátek například zacházení se zvířaty, zemědělství, ale také účasti veřejnosti na rozhodování (podtitulem tohoto "filmu" je slogan "Chcete mlčet?"). Podobně "film" Vetřelec je o problematice odpadů a toxických látek, Bezstarostná jízda o dopravě a konzumerizmu, Volání divočiny o ochraně přírody a Vřískot o hluku a zdraví.

Celá kampaň má pak za cíl zpopularizovat téma udržitelného rozvoje. "Je potřeba rozvíjet nadále hospodářství jednotlivých států tak, aby se dostatečně zohledňovaly sociální potřeby lidí a také omezené možnosti dané životním prostředím," shrnula jeho hlavní principy Zuzana Drhová ze Zeleného kruhu.

Na území celého státu budou během kampaně výstavy, besedy, happeningy a cyklistické jízdy. Pro lidi, kteří nemají přístup k internetu, zřídily neziskové organizace informační telefonní "Ekolinku" 02/22518320. Internetové stránky kampaně připravilo sdružení Econnect. Jakub Kašpar

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-

O Autorech

Jakub Kašpar

Šéfredaktor tištěného EkoListu.

-

Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz