Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - občanský sektor
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Bike+10 - každý bude vítán!

30. 5. 2002
Monika Kašparová (Jansová) [Econnect] -


Originální způsob jak upozornit veřejnost na Světový summit o udržitelném rozvoji (26. srpna - 4. září 2002 Johannesburg) zvolily nevládní organizace z České republiky, Německa, Nizozemí, Dánska, Švédska, Portugalska, Polska, Jugoslávie. Koncem července hodlají ze svých zemí uspořádat hvězdicovou cyklojízdu, která se nakonec setká v německém Göttingenu, kde proběhne závěrečný čtyřdenní festival.

Česká cyklojízda začíná 27. července v Brně, dále směřuje přes Olomouc (28.7.), Hradec Králové (31.7.), Pardibice (1.8.) do Prahy (3.-4.8.) a Plzně (5.8.). V jednotlivých městech budou probíhat veřejné debaty a semináře, kterými chce sdružení Mladí zelení, které českou etapu organizuje, vzbudit zájem veřejnosti o problematiku udržitelného rozvoje i o probíhající summit v Johannesburgu (zvaný též Rio+10, od toho je odvozen i název cyklojízdy Bike+10). Jízda však chce upozornit i na zcela konkrétní problémy, a to především v oblasti dopravy. „Cyklojízdou chceme také propagovat cyklistiku, jako šetrný způsob dopravy a podpořit tak vytváření lepších podmínek pro cyklisty a budování cyklostezek,“ říká Martin Soukup ze sdružení Mladí zelení.

Po zakončení české etapy v Plzni mohou zájemci pokračovat vlakem do německého města Halle, kde se připojí k německé cyklojízdě a společně během 4 až 5 dnů dojedou do Göttingenu, kde se setkají všechny evropské etapy. Je zde připraven kulturní program, koncerty a debaty na aktuální témata.

K cyklojízdě se může připojit kdokoliv v průběhu celé její trasy (ta bude předem oznámena) a absolvovat libovolný její úsek. "Každý bude vítán, ať se zůčastní celé štafety a nebo s námi pojede jenom pár kilometrů kolem svého města," dodává za organizátory Michaela Malátová. V případě, že bude chtít jet delší úsek (déle než dva dny), je třeba se předem přihlásit, aby mohlo být zajištěno dostatečné zázemí (jídlo, ubytování apod.). Organizátoři navíc doporučují přihlásit se co nejdříve, protože počet účastníků je omezen a navíc přislíbili prvním 40 účastníkům hradit většinu nákladů na ubytování a stravu.

Přihlásit se můžete e-mailem: mladi.zeleni@seznam.cz , SMSkou na tel.: 0602-320337 a nebo písemně na adrese: BIKE+10, Čílova 2/1803, 162 00 Praha 6.
Zde získéte rovněž podrobnější informace o organizaci cyklojízdy.

Projekt je součástí infomační kampaně Hra o Zemi

Monika Kašparová (Jansová)

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-

O Autorech

Monika Kašparová (Jansová)

Do září 2002 v Econnectu jako správce oblasti životního prostředí. Nyní působí jako poslanecká asistentka poslance a ministra životního prostředí RNDr. Libora Ambrozka.

-

Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz