Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Pověz mi, kdo je nejkrásnější

3. 6. 2002
Zuzana Drhová [Zelený kruh] -


Zelený kruh - logoÚkolem poslanců, kterým dáváme důvěru svými hlasy ve volbách, je po určitou dobu dohlížet na všechny oblasti našeho života a odpovědně rozhodovat o legislativě, která je ovlivňuje. Na konci volebního období a zároveň před dalšími volbami se naskýtá otázka, do jaké míry poslanci splnili naše očekávání, zda rozhodovali v náš prospěch.

Jednou z oblastí, která se bytostně dotýká každého z nás, ať si to již uvědomujeme více či méně, je ochrana životního prostředí. Jak si jednotliví poslanci i politické strany v letech 1998 -2002 poradili se zákony, které se životního prostředí a rozhodování o něm dotýkají, jsme se pokusili ukázat na vybraných hlasováních.

Pro účely této publikace jsme vybrali 38 hlasování o pozměňovacích návrzích, případně hlasování o zákonu jako celku, a to u 23 zákonů a jedné mezinárodní úmluvy. Tyto zákony patřily v uplynulém volebním období k významným v námi sledované oblasti - ochraně životního prostředí a účasti veřejnosti v rozhodovacích procesech týkajících se životního prostředí a podařilo se u nich najít takové hlasování, u kterého lze určit, zda je z hlediska ochrany životního prostředí pozitivní či nikoliv.

Celou studii si můžete prohlédnout či stáhnout /ve formátu .pdf) na stránkách Zeleného Kruhu, nebo vyzvednout tištěnou verzi v kanceláři Zeleného kruhu, v Lublaňské ul. 18, Praze 2

Zuzana Drhová

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-
-

Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz