Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Prověřte si před volbami svého politika

7. 6. 2002
Monika Kašparová (Jansová) [Econnect] -


Institut Demokracie pro všechny dnes zveřejnil na svých www stránkách Zprávu o stavu demokracie, která analyzuje minulé volební období z hlediska vybraných občanských témat. Obsahuje přehled zákonů, parlamentních hlasování a postojů, které k těmto tématům v minulém volebním období zaujímaly politické strany. Nastiňuje i přetrvávající klíčové problémy a předpokládaný vztah politiků v následujícím volebním období. Projekt se tak snaží poskytnout informace voliči pro jeho rozhodování.

Zpráva o stavu demokracie se zaměřuje na šest témat klíčových pro kvalitu demokracie – a to na média (se zaměřením na ta veřejnoprávní), lidská práva a práva menšin, účast veřejnosti na rozhodování, na kulturu a vzdělávání (a téma přímé demokracie, které bude zveřejněno později). Stručně shrnuje vývoj legislativy v těchto oblastech a odkazuje na konkrétní parlamentní hlasování, kde si může čtenář ověřit jak který poslanec či poslanecký klub hlasoval. V některých případech srovnává i skutečnost s programy politických stran k minulým volbám.

Zpráva může být užitečná jak voličům při jejich rozhodování, tak dlouhodoběji i všem, kdo se ve své praxi s těmito tématy setkávají nebo se o ně zajímají - novinářům, občanským iniciativám, zastupitelům nebo studentům.

>> Zpráva o stavu demokracie

Monika Kašparová (Jansová)

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-

O Autorech

Monika Kašparová (Jansová)

Do září 2002 v Econnectu jako správce oblasti životního prostředí. Nyní působí jako poslanecká asistentka poslance a ministra životního prostředí RNDr. Libora Ambrozka.

-

Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz