Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Na pochod proti rakovině prsu se vydaly dva tisíce lidí

10. 6. 2002 - PRAHA [Radio Praha/ Econnect]

Dva tisíce lidí se vydaly z Václavského náměstí v Praze na pochod proti rakovině prsu. Především mladé ženy, které od účasti neodradil ani vytrvalý déšť, vedly v čele průvodu mažoretky. Zakoupením růžového trička přispěli účastníci pochodu na činnost bezplatné linky pomoci, na níž lékaři radí ženám ohroženým rakovinou i jejich rodinným příslušníkům. V cíli čekalo na všechny občerstvení a hudební skupiny.

Smrtelná nemoc, na jejíž prevenci a léčbu lidé přispěli více než 400.000 korun, ročně postihne 4500 českých žen a 1800 jí podlehne. Peníze z prodeje triček dostane rovněž sdružení pacientek s nádorovým onemocněním prsu Mamma help na ozdravné pobyty pro ženy, které již léčbu nádorového onemocnění prodělaly.

Celosvětový fond pro ženské nemoci Avon Worldwide Fund Women´s Health byl založen v roce 1993. Cílem nadace je péče o zdraví žen a zvýšení povědomí o nemocech postihujících ženy. Fond působí v současnosti ve 30-ti zemích světa .

Avon v ČR se do tohoto projektu zapojil v roce 1998 s kampaní "Avon proti nádorovému onemocnění prsu". Za tři roky se české pobočce podařilo shromáždit 3.800.000 korun, které byly vynaloženy na vzdělání lékařů a na informování veřejnosti o této problematice.

V únoru 2001 byla zřízena bezplatná telefonní linka "Linka pomoci", kde každý všední den od 17 do 21 hodin na tel. čísle 0800 180880 zodpovídají odborníci z onkologie veškeré dotazy týkající se rakoviny prsu.


Kateřina Fialová

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

Kateřina Fialová

Autorka je kordinátorkou obsahového týmu serveru Econnect. Zajímá se o gender a využití informačních technologií v práci nevládních neziskových organizací.

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz