Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - životní prostředí
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

BIKE + 10 míří ku Praze

2. 8. 2002
Martina Špejtková [Econnect] -


Cyklistická štafeta BIKE + 10 naší republikou projíždí už sedmý den. Cyklisté už navštívili Brno, Olomouc, Hradec Králové a dnes ráno opustili Pardubice, aby v sobotu dorazili do Prahy na předem připravený program. Ke štafetě je možné se přidat kdykoliv během její jízdy, tak pokud máte chuť, neváhejte.

Akci si velmi pochvaluje Michal Nekvasil ze sdružení Mladí Zelení, které štafetu iniciovalo. Krásná krajina i počasí, účast osobností, bohatý kulturní program, podpora ministra životního prostředí Libora Ambrozka a hlavně báječná parta. To vše podle něj dosud štafetu provázelo.

Dnes ráno BIKE + 10 vyrazila z pardubického Perštýnského náměstí do Poděbrad, kde zároveň účastníci akce stráví noc v kempu Golf. Podle informací Mladých Zelených se je možno do kempu dostat i bez předchozího ohlášení. V sobotu ráno se štafeta vypraví na cestu do Prahy, kde bude v 16 hod. na Palackého náměstí zahájena debata.

Pražský program stejně jako v předchozích městech nabízí směsici zábavy a informací o projektu BIKE + 10, Světovém summitu o udržitelném rozvoji, cyklostezkách v České republice a mnoho dalších. Zajímavé setkání čeká návštěvníky akce s místními ekologickými organizacemi, které zájemcům představí svoji činnost. Chybět nebudou například organizace Carbusters, Cyklistika a energie budoucnosti, Oživení, Zelený kruh - Hra o Zemi, Hnutí Duha, Klub českých turistů a Dopravní klub.

Na náměstí bude znít živá hudba v podání kapely Filipovci a Radios. Připravena je i řada her pro děti a soutěže s ekologickou nebo cyklistickou tematikou. Sobotní program skončí kolem půl deváté, kdy se cyklisté oddají zaslouženému odpočinku na Toulcově Dvoře. Zastávka v Praze vyvrcholí v neděli v 10 hodin ráno, kdy se cyklisté společně vydají z Palackého náměstí na demonstrační cyklojízdu Prahou, po jejímž skončení štafeta vyrazí přes Hořovice na Plzeň. "Pojeďte všichni s námi!," vyzívá Michal Nekvasil.

Martina Špejtková

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-
Hra o Zemi
Hra o Zemi

www.hraozemi.cz

Chcete něco udělat pro životní prostředí a udržitelný rozvoj a nevíte jak?

O Autorech

Martina Špejtková

Redaktorka Econenctu pro oblast životního prostředí.

-

Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz