Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

On-line rozhlasová stanice má přispět k úspěchu Summitu Země

8. 8. 2002
Jakub Kašpar [EkoList] -


Speciální on-line rozhlasovou stanici na adrese www.radioearthsummit.org založila největší světová ekologická organizace Friends of the Earth (Přátelé Země). Radio Earth Summit (Rádio Summit Země) má přispět k tlaku na světové politické špičky, které se na přelomu srpna a září sejdou v jihoafrickém Johannesburgu na Summitu Země, aby podpořily skutečné a praktické kroky vedoucí k udržitelnému rozvoji.

"Hlavními prioritami Přátel Země a Rádia Summit Země jsou odpovědnost nadnárodních korporací, spravedlnost trhu a řešení ekologického dluhu," vysvětluje stránka Radioearthsummit.org. Rádio bude přinášet aktuální zpravodajství z johannesburské konference OSN, ale už nyní vyzývá světovou veřejnost, aby "dělala hluk k záchraně planety" (make a noise to save the planet).

Princip je jednoduchý - prostřednictvím Rádia Summit Země mohou lidé posílat své vzkazy delegátům Summitu - ať už konkrétní nebo jen prostřednictvím různých "civilizačních hluků" ve formátu MP3. Rádio Summit Země některé přímo nabízí (například zvuk otvírané plechovky s pivem, tikání hodin, vlnobití anebo řev tygra), vyzývá ale zároveň posluchače k zasílání jejich vlastních zvuků.

K výzvám se začínají připojovat i některé celebrity. "Není úplně dobré se modlit k účinkům ekonomického růstu ve chvíli, kdy váš dům uplaval, vaše dítě má rakovinu kůže, nemáte šanci dostat čistou vodu a klima se mění dosud nevídaným způsobem," nechal se například ve svém poselství Summitu slyšet frontman skupiny Radiohead Thom Yorke.

Článek jsme převzali se svolením redakce on-line deníku EkoList po drátě. Ukázkový výtisk tištěné verze časopisu si můžete objednat zde.

Jakub Kašpar

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-
Informační partner oblasti Životní prostředí
Ekolist
Deník o životním prostředí
-

Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz