Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Šunen amen - poslouchejte nás

13. 8. 2002 - Martin Šimáček , Člověk v tísni

Společnost Člověk v tísni pořádá v sobotu 17.8. od 16,00 hodin na hradě Točník hudební benifici „Šunen amen“ (poslouchejte nás). Na hradním nádvoří vystoupí romské kapely Akord z Ústí nad Labem a Gypsy Grosmos z Chomutova. Doplní je další soubory Romská 14, sestry Husákovi a dětská kapela „Husákovci“. Benefice se koná na podporu rodiny Kurejových z obce Točník, kterým nový majitel dříve obecních bytů soustavně od roku 1996 ztěžuje životní podmínky.

Benefici připravuje terénní pracovník společnosti Člověk v tísni Jan Husák. Husák provádí sociální práci v lokalitě Ústí nad Labem – Předlicích. Lidem postiženým sociálním vyloučením, především Romům, se snaží zprostředkovat institucionální pomoc, pomáhá jim obstarat si zaměstnání, pro děti vzdělání. Řeší bytové problémy a zprostředkovává pomoc při krizových životních situacích svých klientů.

Jan Husák se rozhodl upozornit hudební benificí na „příběh“ rodiny Kurejových.
Kurejovi starší, Študyovi a jejich tři děti žili do roku 1996 ve státních bytech, v bytovce postavené státním statkem. V restituci byty získali noví majitelé – Ráczovi. Ti soustavně Kurejovým znepříjemňují život – vypínají přívod vody, zanesli odpad, jindy dokonce vyhrožují – a to přesto, že nájemníci jsou řádnými platiči nájemného. V roce 2001 začal Pavel Rácz s rekonstrukcí bytovky, kterou nedokončil. Strhl původní střechu a dům nezajistil náhradním zakrytím. Při deštích tak byly byty Kurejových vyplaveny a postupně zplesnivěly, což mělo za následek zhoršení zdravotního stavu některých členů rodiny.

Všechny kapely a pořadatelé včetně personálu hradu Točník účinkují a pracují na benefiční akci Šunen amen bez nároku na honorář.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz