Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Občanské poradny nabízí pomoc postiženým povodní

30. 8. 2002
Martina Špejtková [Econnect] -


Nebojte se se svými problémy zajít do poradny Role občanských poraden není důležitá jen v době bezprostředně po povodni. Řada lidí, kterých se záplavy dotkly na vlastní kůži, jistě ocení jejich existenci i v době, kdy začnou řešit nahromaděné problémy a budou nuceni více se zabývat budoucností. Asociace občanských poraden, která sdružuje 20 občanských poraden na celém území naší republiky je proto připravena poskytnout bezplatnou, důvěrnou a nestrannou pomoc každému, kdo ji potřebuje.

Své zkušenosti poradny využily již v době záplav, kdy občanům sloužily jako informační a odkazovací centra. Někteří pracovníci poraden byli dokonce i členy krizových štábů v jednotlivých městech, jako například v Plzni a Děčíně. Nyní se soustřeďují především na poradenské služby všem, kterým záplavy změnily život. Jelikož spolupracují s místními úřady a používají nejaktuálnější zdroje informací, jsou na pomoc druhým velmi dobře připraveni.

Na poradny se občané mohou obrátit s jakýmikoli problémy, které jim vznikly po povodních. Vyhýbat se nemusí ani otázkám týkajících se náhrad vzniklých škod. Odborníci z poraden všem rádi pomohou i v oblastech majetkoprávních vztahů, bydlení, právního systému a ochrany. Ptát se můžete i pokud si nevíte rady, jak vyřešit nepřítomnost v práci, jak postupovat při jednání s pojišťovnou, jak se dohodnout s majitelem vytopeného domu apod.

Základní informace o právech a povinnostech při situacích způsobených povodněmi získáte i na internetových stránkách www.obcanskeporadny.cz.

Martina Špejtková

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-
Související odkazy
  • Asociace občanských poraden
  • O Autorech

    Martina Špejtková

    Redaktorka Econenctu pro oblast životního prostředí.

    -

    Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
    Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
    Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz