Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - občanský sektor
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Téměř tři stovky skautů a skautek odjíždějí do Anglie

23. 7. 2007 -, Econnect / Junák

-foto-
-foto-
285 skautek a skautů z celé ČR odjede ve čtvrtek 26. července 2007 na celosvětové skautské setkání jamboree do Velké Británie. Vyprovodit je přijde primátor hlavního města Prahy a skaut Pavel Bém, tajemník Britského velvyslanectví pan Peter Wickende a náměstek Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Jan Kocourek.

Reprezentanti České republiky na jamboree, které se letos koná u příležitosti stého výročí založení skautského hnutí, odjedou symbolicky parníkem První Všeobecné Člunovací Společnosti. Ten představuje trajekt do Velké Británie přes kanál La Manche. Výprava se nalodí v 11:15 nedaleko Karlova mostu v přístavišti Platnéřská.

XXI. světové skautské jamboree se koná ve Velké Británii (hrabství Essex) v Hyllands Parku, od 27. července do 8. srpna 2007. Možnost setkat se tu se čtyřiceti tisíci skautů s šátkem kolem krku – tedy se skupinou lidí velkou jako je počet obyvatel třeba Mladé Boleslavi – mají téměř tři stovky českých skautů a skautek z různých koutů republiky.

„Jamboree nepřináší jen hry, sporty, dovednosti a zpěv, ale je založeno na poznávání nových přátel napříč národy, náboženstvími i etnickými skupinami. Zakladatel skautingu lord Baden-Powell chtěl ukázat, že to, co se nedaří dospělým – domluvit se – dokáží mladí lidé,“ vysvětluje smysl sestkání Pavel Trantina, zahraniční zpravodaj Junáka.

Co znamenají olympijské hry pro sportovní svět, to je jamboree pro svět skautingu. Mladí lidé se schází, aby společně zažívali dobrodružství, pracovali, sportovali, mluvili o aktuálních problémech a hledali jejich možná řešení, učili se od sebe navzájem a navazovali přátelství na celý život. Na tisíce účastníků čekají stovky zajímavých aktivit. Diskutovat se bude o problematice globálního oteplování, obnovitelných energetických zdrojů, skauti se mohou zúčastnit soutěže na raftech a kajacích, naučí se ovládat plachetnici, vyzkouší si dovednosti z doby, kdy skauting na začátku dvacátého století vznikl, získají kamarády z různých koutů světa od Nového Zélandu po Laponsko či Aljašku, ochutnají cizokrajná jídla, pomůžou dětem se speciálními potřebami, zúčastní se Food Festivalu a společně přivítají na tisících světových vrcholech přicházející nové století skautingu.

„Česká výprava připravuje na jamboree vlastní restauraci. Budeme točit limonádu, nealkoholické pivo, podávat české koláče, vařit knedlíky. Chceme také ukázat ostatním typicky české skautské dovednosti a to, jak vypadá náš tábor nebo jak trávíme volný čas během školního roku,“ říká patnáctiletá kladenská skautka Kateřina.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz