Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Nevládní organizace požadují zrušení protikorupční zakázky

17. 6. 2010 -, Econnect

Sdružení Oživení, Transparency International a Respekt institut vyzvaly pražské zastupitele, aby na dnešním zasedání rozhodli o zrušení veřejné zakázky na "Podporu implementace a realizace protikorupční strategie hl. m. Prahy". Tato protikorupční zakázka je předražená, diskriminační, nevhodně načasovaná a v nežádoucí míře vyvazuje boj proti korupci mimo vlastní magistrát.

Hl. m. Praha hodlá s vybraným uchazečem uzavřít rámcovou smlouvu na čtyři roky v celkové hodnotě 190 milionů korun bez DPH, přičemž předmětem zakázky je poskytování ekonomického a právního poradenství v oblasti boje proti korupci. V současné době běží ještě lhůta pro podání nabídek. Zastupitelstvo hl.m. Prahy bylo proto vyzváno k přijetí usnesení pověřující Radu hl.m. Prahy nevybrat žádného uchazeče a zrušit jmenovanou zakázku.

"Vyhlášením této zakázky jsme byli velmi překvapeni, neboť jsme se účastnili celého procesu přípravy a schvalování Protikorupční strategie HMP a zakázka tohoto obsahu a rozsahu nebyla vůbec plánována. 190 milionů není možné ani žádoucí na protikorupční poradenství utratit. Tato suma v kombinaci s požadovanou nezávislostí uchazeče na hlavním městě Praze nejspíš slouží jen k nastavení diskriminačních kvalifikačních kritérií," říká Tomáš Kramár, předseda Oživení.

“Zakázka zaváže po volbách nové vedení města spolupracovat s někým, koho si nevybrali, na něčem, co nedává smysl. Zadávat vše externím firmám silně zavání zbavováním se odpovědnosti za chod radnice”, dodává ředitel TIC David Ondráčka.

"Je bizarní, že hlavní město Praha zahajuje svůj boj proti korupci vypsáním takto podezřelé veřejné zakázky. Vypadá to, jako by magistrát nebyl schopen zvládnout ani první krok," říká k výzvě ředitelka Respekt institutu Šárka Hastrmanová.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Související články

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz