Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - regionální rozvoj
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > tiskové zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

FINÁLE V. ROČNÍKU SOUTĚŽE O NEJLEPŠÍ KUCHAŘKU A KUCHAŘE ROKU 2022 VE SPOLEČNÉM STRAVOVÁNÍ SE BLÍŽÍ

15.8.2022
Praha 10 [Asociace kuchařů a cukrářů ČR ]
Autor: Tomáš Popp, tel: 777 239 808

Již po páté vás Asociace kuchařů a cukrářů ČR zve na další ročník soutěže pro kuchařky a kuchaře z mateřských, základních a středních škol, nemocnic, léčebných zařízení, lázní, domovů seniorů a dalších provozů veřejného stravování. Praktické finálové kolo je doslova za dveřmi, uskuteční se již 24. srpna v Makro Akademii Praha. Přijďte se inspirovat i fandit finalistům!

Soutěž, která již několik let představuje talentované kuchaře a kuchařky ve veřejném stravování a inspiruje ke zdravému a trendovému vaření, bude znát už za pár dní vítěze jednotlivých kategorií! I letos se finalisté či soutěžní finálové dvojice utkají v Makro Akademii Praha o příčky nejvyšší ve čtyřech stálých kategoriích – Svačinky pro děti od 3 do 6 roků, Pokrm pro mládež od 11 do 18 roků, Nejlepší moderní bezmasý pokrm a Racionální pokrm pro nemocné a seniory.

Horké novinky
Letos poprvé proběhne klání v jednom soutěžním dnu. Všechny kategorie se utkají ve středu 24. srpna. Večer před soutěží se ale všichni finalisté setkají a zúčastní se slavnostního zahájení a společenské akce – velké gala večeře v Makro Akademii Praha, na které bude vařit pro celé osazenstvo Národní tým kuchařů a cukrářů ČR. Soutěžící ochutnají báječné menu, které tým připravuje na Světový pohár v Lucembursku.

„Menu ještě ladíme, ale už teď mohu prozradit, že všichni soutěžící ochutnají naše tříchodové menu. Na předkrm připravíme tresku, humrovou rolku a tartar z mušlí s humrovou omáčkou, salátkem z manga a maracuji, jako hlavní jídlo pak přijde hovězí roštěná a telecí líčka s celerovým pyré, omáčkou s lanýži a porkovo-bramborovou espumou. Dezertu budou šéfovat naši vyhlášení cukráři Helena Fléglová a Vladan Jasný. Jako hlavní ingredience použijí tonka fazole, grep, pepř a bílou čokoládu, co z nich vykouzlí, se necháme překvapit,“ usmívá se Tomáš Popp, manažer AKC.
„Chtěli jsme, aby měli finalisté možnost se setkat ještě před soutěží a probrat svá menu, to jak jim to funguje v jejich provozech a především se vzájemně inspirovat a motivovat,“ vysvětluje mentor akce Zdeněk Hladík. Krásná a chutná večeře pak bude třešničkou na dortu. Finalisté si navíc vychutnají dokonalé snoubení jídla s pitím, proniknou do tajů vaření členů Národního týmu a poslechnou si povídání sommeliera k napárovaným vínům.

Přijďte na finálové kolo i vy
Organizátor soutěže Asociace kuchařů a cukrářů ČR zve k návštěvě finálového kola i vás, milovníky dobrého jídla. Zbývá už jen opravdu málo míst. Účast si můžete rezervovat u tajemnice AKC paní Romany Vodičkové na emailu: tajemnice@akc.cz. Divácká účast je bezplatná včetně degustací soutěžních pokrmů.



DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz